Mielipiteet

"Ei hyvää päivää tätä touhua!“ - Oulaisten akuuttiosaston sulkeminen ja Ylivieskan aseman ilkivalta sytyttivät keskustelun, lue täältä viikon valitut somepalat

Viime aikoina jutuistamme ovat nostattaneet keskustelua muun muassa Ylivieskan aseman ilkivalta ja Pohteen suunnitelmat sulkea Oulaisten terveyskeskuksen akuuttiosasto.

Kalajokilaakson taannoisessa jutussa todettiin, että Ylivieskan asemarakennuksen sotketut seinät vastaanottavat matkustajat heti tuulikaapissa.

Kalajokilaakso kysyi taannoin viikon kysymyksenä, pitäisikö Ylivieskan rautatieaseman odotustila sulkea pysyvästi ilkivallan estämiseksi. Vastauksia tuli itse kysymykseen, mutta lisäksi myös someen.

Tällaista keskustelua käytiin aiheesta Kalajskan Facebookissa:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Taiteilijoita pitäisi tukee enempi yhteiskunnan.

– Joku myymään vaikka minikojusta kahvii yms. supistetuin aukioloajoin?

– Kemissä olisi hyvä malli tähän... kannattaa tutustua! Kemissä aseman odotustila kunnostettu ja urheiluseurat hoitavat valvonnan ja saavat siitä korvausta.

– Ei saa sulkea, missä odottelet pakkasella junaa? Ottakaa mallia Kemistä, joku kirjoitti...

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Valvontakamera, onko siellä..??

– Juoppohulluudesta ja hulluudesta selviää, syntymähulluudesta ei selviä. Ja kotikasvatuksen tulokset mukana tässä.

– Ei saa sulkea, viimeksi juna oli yli tunnin myöhässä. Ois pitkä aika pakkasella odotella. Onko mahdollista saada lipun yhteyteen QR-koodi, jolla ovi aukeaisi?

– Ei saa sulkea. On kyllä ihme, että tuohon ei saada mitään järkeä. Olisi hienoa, jos olisi lahjamyymälä/kahvila tai R-piste. Eikö tähän kaupungin taholta voida viedä asiaa eteenpäin? Ihmetyttää pientä kulkijaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ei todellakaan saa sulkea. Kaikki kohta ns. ulkoistetaan.

Toinen mielipiteitä herättänyt uutinen oli tämä perjantaina nettiin tehty juttu: Oulaisten akuuttiosasto aiotaan sulkea - Pohde järjestää keskustelutilaisuuden Oulaskankaalla keskiviikkona.

Sitä kommentoitiin Kalajaskan Facebookissa muun muassa tähän tapaan:

– Voi hyvänen aika!

– Idiootit asialla.

– Missähän ne meinaa ihmisiä hoitaa, kun yhellä jos toisella paikkakunnalla näitä osastoja suljetaan?! Ei hyvää päivää tätä touhua!

– Vaikka kotisairaalatoimintaa tehostetaan, tullaan vuodeosastopaikkoja tarvitsemaan. Tuo 10-16 paikkaa tarvitaan ja sen lakkauttaminen ei takuulla tuo oleellisia säästöjä. Potilaita tullaan kärräämään OYSin päivystykseen ja sieltä osoitetaan jonnekin vaikkei esim. erikoissairaanhoidon tarvetta olisikaan. Sama niin päin, että ihminen tarvitsee vielä vuodeosastolla seurantaa ja kuntoutusta ennen kotikintoutukseen siirtymistään. Jos osasto suljetaan, pitkittyy sairaalajakso toisaalla. Maltti olisi valttia. Muutaman vuoden tsekkaus asioiden kehittymiseen ennen yhtäkään sulkemista. Jos asiat kehittyvät hyvin ja nopeammin, voi aina reagoida siihen herkemmin. En jaksa uskoa, että vuodeosastoja avataan uudelleen aivan heti vaikka tarve nähtäisiinkin. Näin ei ole tapahtunut aiemminkaan.

– Kirjoitit ”puhtaaksi” minunkin mielipiteeni! Tällä hetkelläkin on liian vähän vuodeosastopaikkoja. Oulustakin joudutaan lähettämään potilaita muualle. Entä kun muualla ei ole enää paikkoja? Malttia pitäisi olla. Näkyisi varmasti kustannuksissa kovastikin. Asioitahan pitäisi osata ajatella pitkällä tähtäimellä.

– Kukahan vähäjärkinen noita suunnittelee?

– Eimuutako kaikki pois vaa eipä tääl oo enää lääkäreitäkää.

– Ei minkäänlaista järkeä!