tiistai 31.1.2023 | 14:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Oulaisten kaupunki: Lauantain ja maanantain välisenä aikana kaksi uutta koronatartuntaa – Koronavirustartunnalle altistuneiden karanteeni pitenee

Ismo Kunelius
Ma 25.1.2021 klo 12:11 | päivitetty ti 13:01

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartalla oli maanantaina lisäystä Oulaisissa. Oulaisista nousi maanantaina THL:n kartalle yksi uusi vahvistettu koronatartuntatapaus, kuten myös viikonlopun aikana. Oulaisten kokonaismäärä THL:n tilastossa on 15 koronatapausta.

Oulaisten kaupunki tiedotti perjantaina, että Oulaisissa varmistunut koronatartunta on aiheuttanut joukkoaltistumisen Juho Oksan koululla. Maanantaina kaupunki tiedotti, että Oulaisissa on todettu 23.–25.1.2021 välisenä aikana kaksi uutta koronavirustartuntaa.

– Nämä tartunnat eivät ole aiheuttaneet joukkoaltistumisia. Uudet koronavirustartunnat ovat jatkoa aiemmin uutisoidulle tartuntaketjulle, kertoi kaupunki tiedotteessaan.

Peruspalvelukuntayhtymä Selänne puolestaan tiedotti maanantaina, että Pyhäjärvellä on todettu kaksi uutta koronatapausta. Pyhäjärvi ei näy THL:n koronakartalla, johon on koottu sellaiset paikkakunnat, joissa on todettu vähintään viisi tartuntaa. Koronakartta perustuu tartuntatautirekisterin tietoihin, jotka päivittyvät muutamien päivien viiveellä.

Alueen muissa kunnissa koronaa on noussut epidemian alusta lähtien THL:n kartalle seuraavasti: Alavieska 5, Kalajoki 8, Nivala 27, Reisjärvi 12, Haapavesi 22, Pyhäjoki 8, Sievi 23 ja Ylivieska 55.

Koko maassa tilastoitiin maanantaina THL:n kartalle 192 uutta tartuntaa. Yhteensä koronatapauksia on tilastoitu epidemian alusta lähtien 42 772.

THL tiedottaa myös, että koronavirustartunnan saaneiden lähikontakteille määrättävä karanteeni pitenee 10 vuorokaudesta 14 vuorokauteen. Kyseessä on tartuntatautilääkärin määräämä virallinen karanteeni, josta saa myös tartuntatautipäivärahaa.

Perhealtistuksissa karanteenin pituus on 21 vuorokautta.

– Myös tartuntatautilääkärin sairastuneelle määräämän eristyksen vähimmäispituus pitenee 7 vuorokaudesta 10 vuorokauteen. Muutosten taustalla ovat uudet koronavirusmuunnokset, jotka voivat tarttua ja levitä aiempia koronaviruskantoja nopeammin, kertoo THL tiedotteessaan.

Juttua on päivitetty kello 13.17 Oulaisten kaupungin uudella tiedotteella.

Lisää aiheesta: Ylivieska avaa alle 18-vuotiaiden harrastusmahdollisuuksia – Lukion abiturientit palaavat lähiopetukseen

Koronarokotukset etenevät Kalliossa – Tällä hetkellä vuorossa ovat palvelukotien asukkaat ja henkilöstö

#