lauantai 16.1.2021 | 23:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Kova arvio lukijoiden palstalla: Metsästys kielletään tuulivoimaloiden läheisyydessä?

Su 25.10.2020 klo 19:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Jokainen meistä tietää nyt Kuusamossa tapahtuneen maastopyöräilijän kuolemaan johtaneen kiväärinlaukauksen. Ja muistaa tapahtuman Kärsämäellä, jossa kiväärin luoti lävisti teeren ja osui yli kilometrin päässä nuotiolla olleeseen veljeen, joka menehtyi. Myös lukemattomia muita vakavia vahinkoja on tapahtunut aikojen saatossa metsästysharrastuksessa.

Kiväärin kanssa metsästäessä takavaara-alue on tavattoman suuri ja mäen tai harjanteen taakse ei voi nähdä. Jokainen laukaus on AINA ampujan vastuulla.

Näistäkin vahingoista johtuen metsästys tullaan tulevaisuudessa kieltämään tuulivoimaloiden läheisyydessä. Kiväärin luoti suoraan tai kimmokkeena osuu helposti voimaloiden runkoihin ja siipiin. Metsästys kielletään vähintään kolmen kilometrin säteellä eli Suomesta poistuu metsästysalueita satoja tuhansia hehtaareita, jos suunnitelmat voimaloista toteutuvat. Olen kuullut tuulivoimayrityksen edustajien kyselleen voimalan viereisten maanomistajien metsästyssopimuksien jatkuvuudesta, vaikka julkisuudessa annetaankin toisenlainen, harrastuksellemme myönteinen kuva.

Syyskuussa Kristiinankaupungissa ei päästetty ketään ulkopuolista tarkistamaan kahta rikkoutunutta voimalaa. Onneksi rohkea toimittaja paikallisen maanomistajan kanssa meni paikalle ja kuvasi kauas lentäneet katkenneet siivet. Se oli pääuutislähetyksen arvoinen tapahtuma. Tutkinta oli nopeaa, seuraavana päivänä kerrottiin ukkosen aiheuttaneen vahingot ?!!

Arvoisa metsästäjä – varsinkin nyt, vaalien lähestyessä ota yhteys kunnanvaltuutettuusi ja virkamiehiin - varmistetaan harrastuksemme jatkuminen vapaassa luonnossa! Teillä on mahtavaa seutua ja metsähallituksen maat ovat menossa seuraavaksi voimaloiden alle.

Jukka

Metsästyksen harrastaja

Jyväskylä

#