tiistai 31.1.2023 | 16:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Tuttu tutkapari pelastajaksi? Juho Alasuutari ja Nikola Erceg liittyvät FC Ylivieskan jalkapallojoukkueeseen

Ismo Kunelius
Ti 11.8.2020 klo 10:34

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Jalkapallon Nelosessa putoajan paikalle joutunut FC Ylivieska saa riveihinsä tuttuja vahvistuksia, joiden avulla joukkue pyrkii kampeamaan itsensä putoamisviivan yläpuolelle. Joukkueen keskikenttä vahvistuu, kun mukaan liittyvät Ylivieskan oma kasvatti Juho Alasuutari sekä pitkään ylivieskalaisessa palloilussa vaikuttanut Nikola Erceg.

Kaksikolla on pitkä yhteinen tausta pelikentillä. Alasuutari ja Erceg pelasivat aikoinaan Kakkosta FC YPA:ssa, minkä lisäksi he ovat juhlineet futsalin Suomen mestaruuksia Sievin liigajoukkueessa.

FC Ylivieska kertoo tiedotteessaan, että 15 vuoden ympärivuotisen jalkapallon ja futsalin pelaamisen jälkeen tämän kesän piti olla Juho Alasuutarille totaalinen tauko jalkapallosta. Isäksi aiemmin tänä vuonna tullut pelaaja sai vetää lopulta henkeä muutaman kuukauden ajan, kunnes päätti pukea loppukaudeksi päälleen FC Ylivieskan keltaisen pelipaidan ja hypätä auttamaan kotikaupunkinsa joukkuetta taistelussa Nelosen sarjapaikasta.

Edustusjoukkueen kausi on ollut odotettua vaikeampi kapeahkon pelaajaringin kärsiessä loukkaantumisista ja muista poissaoloista.

– Muutaman kuukauden tauko oli ehdottoman oikea ratkaisu, tunnen levänneeni sekä henkisesti että fyysisesti ja tunne kropassa on hyvä, Alasuutari kertoo.

Hänen ensimmäinen pelinsä Ylivieskan edustusjoukkueessa oli 2006 vain 15-vuotiaana. Sen jälkeen hän siirtyi Vaasan Palloseuran riveihin. Sieltä Alasuutari palasi takaisin kotikaupunkiinsa kaudeksi 2010 ja oli vuosikausia joukkueen johtavia pelaajia. Viimeksi hän pelasi Kakkosta Kokkolan GBK:ssa. Futsalissa hän on voittanut kolme peräkkäistä Suomen mestaruutta Sievin kapteenina.

– FC Ylivieskan joukkueessa on paljon potentiaalisia nuoria pelaajia, jotka tarvitsevat nyt vain tsemppiä. Uskon pystyväni tuomaan tarvittavan kipinän ja luomaan fiiliksen, että voidaan pärjätä ja voittaa, Alasuutari miettii.

Hänen ensiesiintymisensä FC Ylivieskan paidassa on keskiviikkona, jolloin joukkue saa vieraakseen GBK:n kakkosjoukkueen.

Nikola Erceg pelasi aiemmin tällä kaudella Kakkosta Kemi City FC:n riveissä, mutta purki vastikään sopimuksen seuran kanssa.

#