sunnuntai 27.11.2022 | 05:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Väinö Haapakoskelle ja Esko Valikaiselle liikunnan ansioristit

Ismo Kunelius
Ti 26.2.2019 klo 12:02

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho on myöntänyt yhteensä 187 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Kultaisia ansioristejä myönnettiin 26, ansioristejä 49, ansiomitaleja kullatuin ristein 78 ja ansiomitaleja 34 kappaletta.

Ansioristit saavat ylivieskalainen Väinö Haapakoski ja kalajokinen Esko Valikainen. Haapakoskelle huomionosoitusta anoi Ylivieskan Kuula ja Valikaiselle Koululiikuntaliitto.

– Myöntäessään ansiomerkkejä ministeriö haluaa osoittaa arvostusta sille työlle, jota ansiomerkkien saajat ovat suomalaisen liikunnan ja urheilun eteen tehneet seurojen ja liittojen hallituksissa, valmentajina, huoltajina ja urheilijoina, sanoo ministeri Sampo Terho.

Vuosittaiset ansiomerkit myönnetään suomalaisen liikunnan ja kulttuurin parissa ansioituneille henkilöille liittojen ja seurojen ehdotusten perusteella. Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947.

Tänä vuonna ansioristin kultaisena saivat muun muassa olympiavoittaja Pertti Ukkola, painivalmentaja Toivo Sillanpää, olympiamitalisti Juha Hirvi, jääkiekkovalmentajat Hannu Aravirta, Hannu Jortikka ja Alpo Suhonen, entinen jääkiekkopuolustaja Timo Jutila, muodostelmaluisteluvalmentaja Anu Oksanen, selostajalegenda Anssi Kukkonen sekä emeritusprofessori Kimmo Suomi.

#