Yhdistelylaina säästää kuluissa - vakuudeton laina kannattaa kilpailuttaa

MAINOS - NORDSEK.COM -

Lainojen yhdistäminen on suosittu lainatuote, sillä sen avulla kuluttaja voi laskea merkittävästi omia kustannuksia vakuudettomissa lainoissa. Yhdistelylainaa tarjoavat pankit, joiden avulla voi maksaa pois kalliit osamaksut, pikavipit, kulutusluotot ja muut vakuudettomat lainat.

  

Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin, mitä eri asioita kuluttajan tulisi tietää lainojen yhdistämisestä.

Kulut ja korko alas yhdistelylainan avulla

Yhdistelylainan suurimpana etuna on alemmat kustannukset, sillä muuten yhdistelylainaa ei kannattaisi nostaa käyttöön ja maksaa muita velkoja pois. Pankit tarjoavat suurempaan lainasummaan matalampaa korkoa, jolloin yhdistämällä pienet lainat yhdeksi saadaan edullisempi korko käyttöön.

 

Koron lisäksi lainojen merkittävä kuluerä on tilinhoitomaksu, joka voi olla per yksittäinen laina yli kymmenen euroa. Sitä useampia lainoja maksetaan pois, sitä vähemmän tilinhoitomaksuja maksetaan jatkossa kuukausittain.

 

Yhdistelylainan avulla saadaan usein merkittäviä säästöjä. Monella suomalaisella on nostettu käyttöön osamaksuja, luottokorttivelkaa ja muuta pienlainaa korkealla korolla. Yhdistämällä lainat yhdeksi saadaan kuluja alas sekä koron avulla että alhaisemman tilinhoitomaksun ansiosta.

 

Näin lainojen yhdistäminen toimii

Lainojen yhdistäminen pankin kautta on helppoa, sillä nykyään sitä tarjotaan normaalina lainatuotteena kulutusluotossa. Lainan hakeminen ei sido mihinkään, joten lainatarjoukset voidaan hakea vertailun vuoksi milloin vain.

 

Lainahakemuksessa voidaan ilmoittaa, että lainaa käytetään yhdistelylainaksi toisten velkojen poismaksuun.  Voit ilmoittaa lainahakemuksessa tarvittavan rahoitusmäärän, jonka perusteella pankit tekevät lainapäätöksen.

 

 

Lainapäätös tehdään usein välittömästi, sillä pankit tekevät automaattisen luottopäätöksen. Ennen maksua tilille antamia tietoja vielä tarkistetaan. Voit toimittaa liitteet pankille jälkikäteen työtuloista tai verotustiedoista.

 

Laina voidaan maksaa suoraan kuluttajalle, joka maksaa kalliimmat lainat pois itse. Osa pankeista maksaa suoraan rahoitusyhtiöille velat pois, jolloin lainanottajan ei tarvitse hoitaa maksuliikennettä itse.

 

Yhdistelylaina on normaali kulutusluotto  

Yhdistelylaina on normaali kulutusluotto eli vakuudeton laina, jolle sovitaan sopiva maksuaikataulu. Tyypillisesti lainaan tarjotaan maksuaikaa 5 - 15 vuotta.

 

Lainan avulla voidaan maksaa kaksi tai useampi velka pois. Tyypillisesti yhdistelylainalla maksetaan pois 5 - 15 pienalainaa. Lainassa ei ole rajoitteita kappalemäärästä, kuinka monta lainaa voidaan maksaa pois. Ainoa rajoite on euromääräinen lainasumma, jota pankit tarjoavat lainojen yhdistämistä varten.

 

Lainaa maksetaan takaisin tasaerissä. Lainan voi maksaa aina etuajassa takaisin, koska lainassa ei ole vakuuksia. Lainaa varten riittää hakijan henkilötakaus, mutta lainaan voidaan tarjota myös useampaa takaajaa.

Yhdistelylainan koroissa isoja eroja

Kaikkien vakuudettomien lainojen korot vaihtelevat paljon - myös yhdistelylainojen. Pelkkä yhdistelylaina ei suoraan takaa, että saat hyvät ehdot lainalle. Ennen lainan nostamista kannattaakin kilpailuttaa ja vertailla eri pankit. Lainan nimelliskoron sijaan kannattaa vertailla todellista vuosikorkoa, joka paljastaa kokonaiskustannukset luotossa.

 

Vertailun avulla voidaan nopeasti nähdä, mistä saadaan yhdistelylainaa edullisemmalla korolla. Lainojen vertailu on maksutonta ja sen avulla voidaan selvittää paras pankki nopeasti.

 

Lainan korko on asiakaskohtainen. Hintaan vaikuttaa pankin arvioitu maksukyky, rahoitusmäärä ja pankin oma hinnoittelumalli. Pyytämällä lainatarjousta pankista nähdään, millä ehdoilla luottoa voidaan myöntää.

Maksa ensin kalliit vakuudettomat lainat pois

Pankit voivat tarjota pienempää lainasummaa lainojen yhdistämiseen, kuin mitä alunperin haetaan. Vaikka et saisi koko velkaa maksettua uudella yhdistelylainalla, lainan nostaminen kannattaa, kun kuluja saadaan alaspäin.

 

Tällöin kannattaa ensin maksaa kalleimmat lainat pois. Helppo tapa on järjestellä luotot todellisen vuosikoron perusteella järjestykseen ja maksaa kalliit pois.Vakuudettoman lainan voi maksaa milloin vain etuajassa pois kokonaan tai nopeammassa aikataulussa osittain.

 

Sitä useampi pieni ja kallis kulutusluotto on käytössä, sitä enemmän voidaan säästää kuluissa. Jos kuluttajalla on edullisempi laina käytössä, ei yhdistelylainalla kannata maksaa kyseistä lainaa pois.

Lainaa voi saada myös pienillä tuloilla

Yhdistelylainaa nostetaan usein yli 10 000 euron lainasummalle, mutta pankit myöntävät lainaa myös tuhansille euroille. Yhdistelylainan nostajalla ei tarvitse olla suuret tulot, sillä myös pieniä osamaksuja ja luottokorttivelkaa voi yhdistellä.

 

Tulojen määrä ratkaisee, paljonko velkaa voidaan tarjota. Pankit arvioivat hakijan maksukykyä lainaa varten. Tämä on myös kuluttajan etu, jolloin lainaa ei myönnetä liian paljon. Maksukykyyn vaikuttaa erityisesti tulojen määrä suhteessa olemassa oleviin velkoihin. Tämä on pankille tärkeä tunnusluku, sillä se kertoo, kuinka paljon hakijalla on tuloja maksaa pois velkoja.

 

Yhdistelylaina on edullinen ja nopea lainatuote

Pankit kilpailevat hyvistä asiakkaista ja tarjoavat mielellään yhdistelylainaa kuluttajille. Tästä syystä korko kannattaa aina kilpailuttaa, jolloin voidaan löytää edullisin korkotarjous.

 

Yhdistelylaina säästää kuluissa usein merkittävästi, sillä sen avulla voidaan maksaa kalliit pienlainat, pikavipit, osamaksut ja luottokorttivelat pois.Nordsekin lainavertailussa  voidaan nopeasti kilpailuttaa kaikki vakuudettomat lainat aina 60 000 euroon asti. Lainojen vertailu säästää kuluissa ja on nopeaa.

 

Kilpailuttamalla pankit varmistetaan, että käytössä on edullisin tarjolla oleva kulutusluotto. Koska pankkien kulutusluottojen hinnoissa on isoja eroja, kannattaa vertailu tehdä kaikenkokoisiin lainatarpeisiin huolella.