Paikallisuutiset

Romukauppias Markus Kuotesaho teki tutkintapyynnön Kalajokilaaksossakin julkaistusta haastattelusta, jossa käsiteltiin Kuotesahon vaalikampanjaa: "Minä en ole ollenkaan pelle"

Kuotesaho pyysi tutkimaan, onko haastattelun tehnyt toimittaja syyllistynyt kunnianloukkaukseen

Romukauppias Markus Kuotesaho oli eduskuntavaaliehdokkaana viime keväänä Oulun vaalipiirissä.
Romukauppias Markus Kuotesaho oli eduskuntavaaliehdokkaana viime keväänä Oulun vaalipiirissä. Kuva: Katariina Anttila

Viime keväänä eduskuntavaaliehdokkaana ollut siikajokinen romukauppiasMarkus Kuotesaho päätyi tekemään rikosilmoituksen poliisille Haapavesi-lehden tekemästä haastattelusta, joka julkaistiin Kalajokilaaksossakin viime keväänä. Kuotesaho pyysi poliisia tutkimaan, onko haastattelun tehnyt Haapavesi-lehden päätoimittaja Katariina Anttila syyllistynyt kunnianloukkaukseen. Haastattelu koski Kuotesahon eduskuntavaalikampanjaa, kun mies pysähtyi vaalikiertueellaan Haapavedellä.

Syyttäjä päätti heinäkuussa tutkinnanjohtaja Tiina Majavan esityksestä, että ilmoituksen esitutkinta lopetetaan. Perusteluna todetaan, että henkilö oli tapahtuma-aikaan eduskuntavaaliehdokkaana, jolloin tilannetta voidaan arvioida arvosteluna, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa. Lisäksi poliisi toteaa taustaseikkana sen, millä tavoin Kuotesaho on aiemmin esiintynyt tiedotusvälineissä ja miten on tuonut esille persoonaansa ja ilmaisutapaansa. Se ei voi olla vaikuttamatta siihen, miten Kuotesahoa koskevassa lehtikirjoittelussa hänen henkilönsä on asiallista tuoda esille.

Siikajoen Revonlahdelta kotoisin oleva romukauppias Markus Kuotesaho on suomalaisille varsin tuttu mies alkujaan Ylen Perjantai-ohjelmassa esitetyistä ja verkkoon ladatuista videokolumneistaan. Sittemmin mies on tullut yleisölle tutuksi myös matkailuohjelmasta Markus vs. maailma.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Romukauppias nousi someilmiöksi vuonna 2017. Kuotesaho on esiintynyt julkisesti transvestiitin ja romukauppiaan roolissa.

Tällä viikolla Yle julkaisi uuden ohjelmasarjan Markus vastaan kansa, jossa seurataan yhdeksän jakson verran Kuotesahon eduskuntavaalikampanjointia viime keväältä.

Tuotannon toiseksi viimeisessä jaksossa Markus Kuotesaho ruotii Haapavesi-lehden haastattelua, josta hän päätyi tekemään rikosilmoituksen.

– Mulla on tässä tekstiä s***ana, näytän sulle, Kuotesaho avaa keskustelun kampanjapäällikkö Kaisa Nurkkalalle ja lukee haastattelusta otteen: Mies huojuu piikkikorkkareilla Halpa-Hallin seinustalla. StayUp-sukissa on silmäpako, panta kuristaa kaulaa ja korvissa on enemmän killuttimia kuin urheilukalastajan uistinpakissa. Tekorintojen välistä pilkistää pari karvaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tuohan nyt on vaalien alla, aivan kannustavaa, mies kommentoi.

Samassa kohtauksessa näytetään, miten Haapavesi-lehden Katariina Anttila aikaisemmin haastatteli Kuotesahoa.

– Tämä ystävällinen ihminen oli lipevä kuin piru, oli kirjoittanut semmosen herjakirjoituksen, että huojuu. Emmä mitää huoju. Tuosta voi vetää joku yksinkertainen ihminen tehdä päätöksen, että se on ollu kaljoissaan, että enpä äänestä, äänestän keskustalaisia. No rintakarvat jäi kieltämättä, nyt olen ajanut ne rintakarvat pois, Kuotesaho ruotii jaksossa.

Kuotesaho jatkaa jutun siteeraamista:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Nyt on kiusaus ajatella, että Markus on vaalien narri, pelle, klovni... mitä nimeä nyt halutaankaan käyttää sellaisesta oudosti pukeutuvasta, omintakeisesti ajattelevasta ihmisestä, joka roolinsa turvin pilkkaa valtaapitäviä.

– Alkaa vaikuttaa siltä, että mies on poliitikko sanan ikävimmässä merkityksessä: häilyy sinne tänne vastauksissaan kun haluaa miellyttää kaikkia.

Kuotesaho on selvästi tuohtunut jutusta.

– Minä en ole ollenkaan pelle, tämä on helevetin vakava asia. Mää voin olla naurettavan näköinen ja voi sanoa pelleksikin, mutta voi armoton sitä joka sanoo, minä en rakasta sitä ihimistä.

Kohtaus jatkuu sillä, että Kuotesaho noituu asiaa kampanjapäällikölleen ja yrittää tehdä jutusta ja tekijästä ilmoituksen poliisille heti saman tien, saamatta poliisiviranomaista kuitenkaan kiinni.

– Toivon, että viralta ainakin joutuu ja mieluummin tämä lehtikin menis nurin, Kuotesaho päättää.

Haapavesi-lehti on osa KPK Medioita. Samainen Kuotesahon haastattelu julkaistiin huhtikuun alkupuolella myös Kalajokilaaksossa sekä Keskipohjanmaa-lehdessä, jotka niin ikään ovat osana KPK Median lehtiperhettä.

Tässä vielä haastattelu, josta Kuotesaho tuohtui:Romukauppias ja "ransu" Markus Kuotesaho piipahti vaalikiertueella Haapavedellä – Taistelee kyltein "kusipäisyyttä vastaan"

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä