Pihviä ja pitsaa perjantaisin - Lounatuuli kuuntelee asiakkaitaan lounaan suunnittelussa
Kalajaskan juttusarja alueen lounasravintoloista jatkuu. Nyt esittelyvuorossa on Ravintola Lounatuuli, joka tarjoaa Ylivieskassa lounasta maanantaista perjantaihin.
Hotelli- ja pitopalvelutoimintansa ohella Lounatuuli tarjoaa lounasta arkisin hotellin ravintolan yhteydessä. Nyt Lounatuulen ravintolapäällikkö Sinikka Hanhela vastaa yleisimpiin kysymyksiin koskien ravintolan lounastarjontaa.
Millainen tarjoamanne lounas on?
– Tarjoamme lounaallamme maistuvaa kotiruokaa, jonka valmistamme pääasiassa alusta loppuun asti itse. Lounaamme sisältää runsaan salaattipöydän ja kolme pääruokavaihtoehtoa, joista yksi on vaihtelevasti keittoa tai kasvisruokaa. Lisäksi leivät ja juomat sekä kahvi ja jälkiruoka sisältyvät aina lounaan hintaan.
– Halutessaan lounastaja voi ostaa itselleen edullisempaan hintaan pelkän keittolounaankin, joka sisältää myös salaatit ja jälkiruoan.
Miten lounaslistanne suunnitellaan?
– Lounaallamme on tietty pohjarunko, jota muokkailemme sesonkien mukaisesti. Haluamme tarjota lounaallamme asiakkaillemme maistuvaa ruokaa, minkä takia kuuntelemmekin mielellämme asiakkaidemme toiveita lounaslistoja suunnitellessamme.
– Tiistaisin ja torstaisin lounaallamme on yleensä tarjolla kalaa. Torstai on myös aina hernekeittopäivä, ja perjantaisin lounaaltamme löytyy leikettä ja pitsaa vaihtuvilla kastikkeilla ja täytteillä.
Mistä hankitte lounaan raaka-aineet?
– Päätukkurinamme toimii Kespro, minkä lisäksi hankimme vihannestuotteet paikalliselta Kotirannan Vihannesjalosteelta.
– Kaikki käyttämämme liha riistakäristystä lukuun ottamatta on suomalaista. Porsaanlihan hankimme aina Björkensin tilalta Kokkolasta ja muut lihat tilaamme Atrialta. Kalat tulevat meille Hätälän kautta.
– Haluamme tukea toiminnallamme alueemme ruoantuottajia mahdollisuuksiemme mukaan. Esimerkiksi marjat ja sienet meille tuleekin lähituottajalta alueemme metsistä.
Miten lounaallanne on huomioitu erityisruokavaliot?
– Lounaaltamme löytyy aina ruokaa laktoosittomana, maidottomana ja gluteenittomana versiona. Kasvissyöjien määrä on myös lisääntynyt viime vuosina, minkä vuoksi meillä onkin tarjolla joka päivä myös kasvissyöjille sopivaa ruokaa.
– Meille on tärkeää, että jokainen asiakkaamme saa syödä lounaallaan maukasta ruokaa mahdollisesta erityisruokavaliostaan huolimatta. Meihin voikin aina olla rohkeasti yhteydessä mahdollisista ruoka-ainerajoituksista, niin voimme tarvittaessa valmistaa sopivan ruoka-annoksen valmiiksi jo etukäteenkin.
Mikä lounasruoka on asiakkaidenne suosikki?
– Perjantain pihvi- ja pitsapäivä on aina suosittu, kuten myös torstain hernekeittolounas. Myös kala- ja makkararuoat ovat lounastajiemme suosiossa.
– Leivomme itse lähes kaikki leivät lounaallemme, ja tekemämme perunarieska onkin leipäpöydän kestosuosikki.
Miten olette huomioineet ympäristöystävällisyyden ja hävikin käsittelyn toiminnassanne?
– Pyrimme minimoimaan syntyvää hävikkiä arvioimalla valmistettavan ruoan määrän mahdollisimman tarkkaan. Jos ruokaa jää yli, laitamme sen mahdollisuuksien mukaan joko tarjolle seuraavana päivänä tai myyntiin ResQ Clubin kautta. Iloksemme ihmiset ovat löytäneet ResQ Clubin alueellamme hyvin.
Mitä haluaisit vielä lisätä?
– Haluan toivottaa kaikki tervetulleiksi Lounatuuleen syömään! Meiltähän voi myös hakea lounasta mukaan niin yksittäisinä annoksina kuin suurempanakin satsina esimerkiksi työporukalle.
Artikkeli on osa Kalajaskan juttusarjaa, jossa tutustutaan paikallisiin lounasravintoloihin.
Ravintola Lounatuuli
Osoite: Tulolantie 23, 84100 Ylivieska
Lounas tarjolla arkisin klo 10.30-14.30
Lounas 13,20 €
Keittolounas 9,70 €