Pieni Juhlapuoti luottaa yksinkertaiseen ja maistuvaan lounaaseen
Kalajaskan juttusarja alueen lounasravintoloista jatkuu. Nyt esittelyvuorossa on alavieskalainen Pieni Juhlapuoti, joka tarjoaa kahvilassaan asiakkailleen lounasta arkipäivisin.
Yrittäjäpariskunta Piia ja Jukka Pitkäkoski avasivat Pienen Juhlapuodin lounaskahvilan tämän vuoden maaliskuussa Alavieskaan. Lounaskahvilan ohella yritys toimii myös tilausleipomona ja tarjoaa asiakkailleen pitopalvelua sekä juhlatarvikkeiden ja astioiden vuokrausta. Nyt Piia vastaa yleisimpiin kysymyksiin koskien Pienen Juhlapuodin lounastarjontaa.
Millainen tarjoamanne lounas on?
– Panostamme toiminnassamme yksinkertaiseen lounaaseen, jonka valmistamme mahdollisimman pitkälle itse laadukkaista ja tuoreista raaka-aineista. Lounaamme sisältää aina pääruoan, ruokajuoman ja kahvin. Lisäksi paistamme itse joka aamu lounaalle tuoreet leivät.
– Lounasasiakkaamme voivat halutessaan myös ostaa jälkiruoaksi pullan tai munkin euron lisähintaan. Tällöin jälkiruoan väliin jättävien asiakkaiden ei tarvitse maksaa siitä turhaan, ja olemme voineet pitää itse lounaan hinnan mahdollisimman alhaisena.
Miten lounaslistanne suunnitellaan?
– Olemme suunnitelleet meille noin viiden viikon kiertävän lounaslistan. Keskiviikkoisin meillä on aina tarjolla lohikeittoa ja muina arkipäivinä lounaaltamme löytyy monipuolisesti erilaisia keitto- ja laatikkoruokia.
Mistä hankitte lounaan raaka-aineet?
– Hankimme vihannekset ylivieskalaiselta Kotirannan Vihannesjalosteelta, minkä lisäksi ostamme raaka-aineita tukusta Kokkolasta sekä myös itse kaupasta. Haluamme mahdollisuuksiemme mukaan tehdä yhteistyötä paikallisten tuottajien kanssa, ja hankimmekin lähituottajilta esimerkiksi käyttämämme marjat.
– Valmistamme ruokamme aina suomalaisesta lihasta ja tuoreista raaka-aineista, minkä vuoksi emme käytä esimerkiksi pakastekasviksia tai valmiseineksiä lounaallamme lainkaan.
Miten lounaallanne on huomioitu erityisruokavaliot?
– Ruokamme on aina laktoositonta, minkä lisäksi saatavilla on joka päivä myös gluteeniton lounasvaihtoehto.
– Meihin voi aina olla yhteydessä omasta erityisruokavaliostaan, jolloin voimmekin valmistaa sopivan ruoka-annoksen lounastajalle valmiiksi jo etukäteen.
Mikä lounasruoka on asiakkaidenne suosikki?
– Lohikeittopäivä on ehdottomasti yksi viikon suosituimmista lounaspäivistä, minkä lisäksi lämminsavuporokeitto sekä lasagne ovat asiakkaidemme kestosuosikkeja. Toki jokaisella ruoalla on aina oma kannattajakuntansa.
Miten olette huomioineet ympäristöystävällisyyden ja hävikin käsittelyn toiminnassanne?
– Jos lounaaltamme jää ruokaa yli, myymme sen heti samana päivänä asiakkaillemme ResQ Clubin sovelluksen kautta. Ruokahävikkimme onkin jäänyt aivan minimiin, sillä paikalliset hyödyntävät ResQ:n sovellusta todella hyvin. Myymme sitä kautta myös mahdolliset kahvilan puolelta ylijääneet pullat ja leivokset pois.
Mitä haluaisit vielä lisätä?
– Lounaamme saa myös halutessaan mukaan kotipakettiin, mikäli paikan päällä ruokailu ei syystä tai toisesta ole mahdollista. Ja päivän lounaan lisäksihän meiltä voi tilata myös erilaisia ruokaisia salaattiannoksia, joten tervetuloa syömään Pieneen Juhlapuotiin!
Artikkeli on osa Kalajaskan juttusarjaa, jossa tutustutaan paikallisiin lounasravintoloihin.
Pieni Juhlapuoti
Osoite: Pokelantie 1, 85200 Alavieska
Lounas tarjolla arkisin klo 10-14
Lounas 9 €