Mielipiteet

"Olisi jo vihdoinkin aika antaa vapaus pappien valita ilman kanteluita“ - Kansa ottaa jälleen kantaa Kalajaskan tekstaripalstalla

Uskonnolliset asiat ovat olleet viime aikoina vahvasti esillä myös tekstaripalstalla. Kuva: Clas-Olav Slotte

Kalajokilaakson mielipidekirjoitusten ohella kansa ottaa kantaa asioihin Kalajaskan tekstaripalstalla.

Tekstaripalstalle tarkoitettujen kommenttien alkuun kirjoitetaan KJL SANANVALTA ja sen perään voi kirjoittaa mielipiteen. Numeroon 13525 lähetettävän viestin enimmäispituus on 160 merkkiä. Tekstareita otetaan vastaan myös WhatsAppina numerossa 050-3130 252.

Pistäkäähän luuri sauhuamaan ja lisää mielipiteitä tulemaan!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tässä viime aikojen kannanottoja. Keskusteluissa on edelleen vahvasti esillä kantoja Ylivieskan kirkkoherran Eija Nivalan samaa sukupuolta olevien vihkimisestä avioliittoon.

Olen ihmetellyt mm. kahden entisen kirkonmiehen kirjoituksia Eija Nivalasta. Itse en ole ollenkaan hyvä uskovainen ja kirkossakin käyn harvoin. Uskon opetukseni sain 60-luvulla rippikoulussa ja sen mukaisesti olen pyrkinyt elämään. Ovatko nämä herrat niitä synnittömiä ensimmäisiä kiven heittäjiä ja miksikä Jeesus kaatoi myyntipöydät temppelissä vaikka se oli kiellettyä?

Pyhä Raamattu sanoo: "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisin. Niin kuin te tuomitsette, niin tullaan teidät tuomitsemaan, ja niin kuin te mittaatte, niin tullaan teille mittaamaan."

Hauska katsoa tv:tä, kun yhdellä kanavalla suomalaismies homeltaa hampurilaisia ja toisella kanavalla tohtori Now heristää sormeaan sellaisille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kiitos sinulle ystävällinen ja rehellinen ihminen, joka veit lompakkoni Halpa-Hallin infoon la 3.6. Lämmin ajatus sinulle.

Pankissa virkailija kailottaa kaikkien kassapalveluun jonottajien kuullen vanhukselta, paljonko hän haluaa nostaa käteistä ja mihin rahan aikoo käyttää. Helppo vinkki jollekin, joka haluaa vanhuksen käsilaukun napata. Terveydenhuollon palveluita moititaan, mutta kyllä ne pankkipalvelut voittavat 5-0.

Seurakunnan kirkkoherra on vihkinyt samaa sukupuolta olevan parin avioliittoon, vaikka kirkko ei ole hyväksynyt moista. Paikallisseurakunta hämillään ja seurakunnan yhteys on rikkoutunut. Liberaalit seurakuntalaiset taputtavat käsiään ja sanovat ”jo oli aikakin”! Herätysliikkeiden väki nousee kapinaan tällaisesta. Seurakunnan yhteys on kadonnut ja joukko jakaantuu erilaisiin ryhmiin. Tie uusien seurakuntien ilmaantumiseen on avattu! Yhteinen vihollisemme nauraa. Kylläpä tästä iloa piisaa! Ilpo Nurmenniemi

Todella ihailtavaa siviilirohkeutta osoittaa Eija Nivalan toiminta. Se kertoo äidin vahvasta rakkaudesta lapseensa, ihmisoikeuksien ja tasa-arvon kunnioittamisesta. Olisi jo vihdoinkin aika antaa vapaus pappien valita ilman kanteluita. Seurata omantunnon ja sydämen ääntä. Niin, keneltä se on pois, kahden ihmisen rakkaus?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Terveyttä edistävää, kiitos avantouintimahdollisuudesta kaupungissa. Jospa jo tänä talvena?

Asemakadun- ja Juurikoskenkadun kulmauksessa oli muistokivi kertomassa paikalla olleesta Valistustalosta – ja sen historiasta. Kun Klemetin kauppakiinteistön rakennus purettiin rakennettavan uuden Dagmarinkulman rakennuksen tieltä, niin parkkipaikan kunnostuksen alta vietiin pois kyseinen muistokivi. Kun kyseinen pysäköintialue on nyt valmis eikä kivi ole palautunut entiselle paikalleen, niin kysynkin: Häpeääkö kaupunki paikan historiaa, kun on piilottanut muistokiven mihin lienee? Kun kivi poistettiin alueen ehostusmyllerryksen tieltä, niin oletin sen palautuvan entiselle paikalleen, kunhan uudistustyö valmistuu. Mahdollisesti oletin väärin. Mitä vastaa kaupungin vastuuhenkilö tähän? Raimo Anttila

Mitähän jos? Perustettaisiin kypäräkerho. Noudatetaan polkupyöräilysääntöjä ja tässä jo valmistajan suositus on käyttää kypärää ajettaessa missä vaan. Noudatetaan pyöräilysääntöjä, kuljettamalla pyörätiellä tätä sähköistä kumijalkaa. Nopeus 25 km/h. Kulje oikealla hiljaa. Niinpä edellä hitaammin liikkuva ei välttämättä kuule, joten äänimerkki tai mahdollinen muu oma ennakointi on tarpeen. Molemmanpuoleinen ystävällisyys esiin! Reijo Huhtala Oulainen. (Rolla & s.mopomies)

Miksi rumia valkoisia linnunpönttötaloja saa rakentaa maaseudulle? Pihoille ei edes istuteta puita, vaan valtavia nurmikkoerämaita, joita aamusta iltaan pörrätään leikkureilla!

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä