Paikallisuutiset

Näin Pohde palvelee joulunpyhinä

Muun muassa digitaalinen sote-keskus palvelee myös joulunpyhinä. Kuva: Pohde

Joulun ja uudenvuoden aika tuo muutoksia Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen palvelujen aukioloaikoihin. Tarkemmat tiedot muutoksista löytyvät Pohteen verkkosivuilta terveyskeskusten yhteystiedoista sekä yksittäisten palvelujen tiedoista paikkakunnittain.

Terveyskeskusten yhteystiedot löytyvät täältä.

Digitaalinen sote-keskus

Digitaalinen sote-keskus ja Omaolo palvelevat myös joulunpyhinä. Kiireettömissä tilanteissa on mahdollista päästä hoitajan tai lääkärin vastaanotolle chatin tai videoyhteyden välityksellä myös joulun ja uudenvuoden aikana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Digitaalinen sote-keskus toimii Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Nivalan, Pyhäjoen, Pyhäjärven, Pyhännän, Raahen, Reisjärven, Sievin, Siikajoen ja Ylivieskan asukkaille. Digitaalinen sote-keskus on avoinna joulun ja uudenvuoden aikana seuraavasti: 24.–26.12. ja 30.12.–1.1. kello 8–18 ja 27.–29.12. kello 7–21.

Digitaalisen sote-keskuksen mielenterveys-chat on avoinna Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Nivalan, Pyhäjärven, Pyhännän, Reisjärven, Sievin ja Ylivieskan asukkaiden lisäksi myös Oulun asukkaille. Mielenterveys-chat ja videovastanotto ovat avoinna vuoden 2023 loppuun asti joka päivä kello 8–20. Mielenterveys-chat ja videovastaanotto ovat avoinna 1.1.2024 alkaen maanantaista perjantaihin kello 8–20.

Digitaaliseen sote-keskukseen pääsee chat-ikkunan kautta Pohteen verkkosivuilta.

Omaolo

Asiakkaiden käytössä on verkossa myös Omaolo-palvelun oirearvio, joka on avoinna ympäri vuorokauden osoitteessa omaolo.fi. Oirekyselyn avulla asiakas saa ohjeet itsehoitoon tai hänet ohjataan ottamaan yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Päivystys

Päivystyksessä hoidetaan vain välitöntä hoitoa vaativia sairauksia ja vammoja, joiden hoitaminen ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Maanantaista perjantaihin kello 8–16 kiireellistä hoitoa annetaan ensisijaisesti sosiaali- ja terveyskeskuksessa. Perjantaisin aukioloaika saattaa olla joissakin sote-keskuksissa lyhyempi.

Kun oma sote-keskus on suljettu iltaisin ja viikonloppuisin, ja on tarve kiireelliselle hoidolle eikä asia voi odottaa seuraavaan arkipäivään,täytyy aina ensin soittaa Päivystysapuun numeroon 116 117 ennen päivystykseen hakeutumista. Puhelu on maksuton. Päivystysapu arvioi asiakkaan tilanteen ja ohjaa tarvittaessa eteenpäin. Hätätilanteissa soitetaan aina numeroon 112.

Pohteen verkkosivuilta löytyvät päivystyksen tarkemmat tiedot.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä