Kulttuuri

Merijärven lapsuusmuistoista aina utopistisiin tulevaisuuskuviin - Jere da Viiksi avaa näyttelyn “mummolapaikkakunnalla“

Merijärven kirjaston kesäkuun näyttelyssä on paikallista virettä.

"Muistojen ja unelmien rajamailla" on Jere da Viiksen kolmas näyttely, joka yhdistää menneen ja tulevan, todellisuuden ja mielikuvituksen.

– Näyttelyssä on esillä teoksia, jotka vievät katsojan seikkailulle muistojen ja unelmien maisemiin, Merijärven lapsuusmuistoista aina utopistisiin tulevaisuuskuviin. Teokset yhdistävät taiteilijan lapsuuden muistikuvia ja tämän päivän merijärvisten lasten unelmia. Tämä näyttely on omistettu lapsenmielisyyden voimalle ja mielen kokemusten rikkaudelle, Merijärven kirjastosta kerrotaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Näyttely on avoinna Merijärven kirjaston aukioloaikojen puitteissa 1.6.-30.6.

Jere da Viiksen teos Kyyn aamu. Kuva: Jere da Viiksi

Taiteilija Jere da Viiksi on reilu kolmekymppinen perheenisä, joka löysi maalaustaiteen vasta aikuisiällä. Syntyisin hän on Oulaisista, lapsuutensa hän vietti Etelä-Pohjanmaalla Jurvassa ja tätä nykyä hän asuu perheensä kanssa Rovaniemellä.

– Merijärvelläkin olen asunut hetken, mutta ennen kaikkea Merijärvi on minulle rakas mummolapaikkakunta, jossa on vietetty loma jos toinenkin, Jere da Viiksi taustoittaa.

Hän kertoo pitäneensä aina visuaalisesti kauniista asioista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Lapsena pidin piirtämisestä ja lukioikäisenä vielä yritin. Aikuisiällä en sitten enää piirtänyt käytännössä ollenkaan ja maalaamista en ollut edes kokeillut. En ennen kuin yhdessä lasten kanssa testasin vaimolleni joululahjaksi ostamiani maaleja. Ja täytyy myöntää, että ihastuin. Uusi harrastus syntyi kertaheitolla. Insinööriaivoilleni sopii lajin teknisyys: valon käyttäytyminen, perspektiivit ja mittasuhteet.

Lisäksi da Viiksi kertoo pitävänsä luontoaiheisista tauluista.

– Luonnon monimuotoisuus ja yksityiskohtien paljous on jotain sellaista, jonka huomaa vasta, kun sitä pysähtyy katsomaan tarkemmin.