Mielipiteet

"Kuntoilupaikka on hyvä, mutta...“ - Ylivieskan ulkokuntosali, tietyöt ja kirkkoherra Eija Nivala olivat somekansan puheenaiheita, viikon valitut kommentit löydät täältä

Viimeaikaiset juttumme ovat nostattaneet monenlaista keskustelua. Mielipiteitä on tullut muun muassa Ylivieskan uudesta ulkokuntosalista, alkaneista kesän tietöistä sekä monen viikon kestopuheenaiheeksi nousseesta kirkkoherra Eija Nivalan samaa sukupuolta olevien vihkimisestä.

Yksi kiinnostava uutisemme kertoi siitä, kuinka Ylivieskan ensimmäinen osallistuvan budjetoinnin kohde valmistui Kiviojalle ja toista aloitellaan Hamariin ennen avantouintikauden alkua.

Juttua kommentoitiin muun muassa Kalajaskan Facebookissa näin:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämä on hyvä ja ilmainen kuntoilupaikka.

– Toivottavasti tulevat ehjänä säilymään. Ettei hulikaanit riko näitä.

– Ihmetyttää kyllä, miksi sinne on asennettu tekonurmikenttä. Toivottavasti se on edes biofleksiä, eikä kumirouhetta, mikä saastuttaa ympäristöä. Kuntoilupaikka on hyvä, mutta pohjaksi olisi voinut jättää hiekka/nurmikentän.

– Mattojen pesupaikka olisi todella tarpeellinen. Tulevia pesijöitäkin ajatellen. Että matotkin pitää pestä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Esa Anttila on ollut Ylivieskan Kiviojan ulkokuntosalin ahkera käyttäjä siitä saakka, kun kuntoilulaitteet joulukuussa saatiin asennettua. Anttila kehuu paikkaa erinomaiseksi. Kuva: Ismo Kunelius

Myös uutisemme Kalajokilaaksossa alkaneista tietöistä herätti keskustelua. Se synnytti muun muassa tällaista kommentointia:

– Jokohan nyt kun Visalaan johtava kevyenliikenteen väylä saa uuden pinnan, niin väylän varressa olevat sähköpylväät oikaistaan. Rumasti retkottavat johtojen varassa.

– Jyrsisivät Niemelänkyläntien eteläpuolen tien soralle, kun on kuin pottupeto. Mitä ne nuita pyöräteitä korjaa?

– Lahdenperälle tehtiin 5 km uutta pyörätietä, yhtään kertaa siitä ohi ajaessani en ole nähnyt siinä tiellä pyöräilijää enkä jalankulkijaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Pyörätiet pitää olla kunnossa. Autolla harvemmin kaatuvat.

– Milloinhan Lehmustie korjataan? Ois kyllä aika jo uusia

Ylivieskan kirkkoherra Eija Nivala on ollut somekeskustelun keskiössä jo pidempään. Tällä kertaa keskustelua herättivät useat jutut. Muun muassa se, kun Ylivieskan kirkkovaltuusto keskusteli Eija Nivalan samaa sukupuolta olevan parin vihkimisestä.

Tässä muutamia viime aikojen kommentteja Kalajaskan Facebookista:

– Kirkko on Jumalan huone jossa Raamatun sana on ohjenuora. Niitä joita tämä asia ei kiinnosta, (Jumalan suvereenisuus ja kunnioitus) ei pitäisi edustaa kirkkoa. Yleensä ihmiset jotka eivät kunnioita Jumalan sanaa ovat tarjoilemassa mielipiteitään kirkosta.

– Minä kun olen luullut että kirkko ja teatteri on eri rakennuksia.

– Hyvä Eija! Näytät, että myös kirkko osaa uudistua. Voinpa sanoa, että omasta lähipiiristä ne jotka on eronneet kirkosta kertovat syyksi juuri sen änkyräporukan joka näitä kantelujakin tekee. Ei sellaista ahdasmielisyyttä jaksa ja uskossa saa olla vaikkei kirkkoon kuulu. Eli jos haluaa, että kirkko kuuluu myös jatkossa monen arvoihin niin nämä konservatiivit on se este sille. Kukaan ei heidän oikeuksiin ole puuttumassa. Kyllä tässä touhussa pitäisi olla kyse rakkaudesta ja suvaitsevaisuudesta.

– On se tuo uskonto vaan perseestä, kun sen varjollla ei saada aikaan muuta kuin pahaa muille. Eija teit ihan oikein.

– Ois maailmassa aika vähä sotia jos uskonnot kiellettäis.

– Onhan kirkollakin omat lakinsa...

– On se ahdas tuo ihmisen mieli.

– Niin, eikös meitä ole opetettu, että Jumala on rakkaus.

– Kyllä. Jumala rakastaa jokaisen ihmisen iankaikkista sielua ja haluaa pelastaa, mutta synnin harjoittamista hän ei rakasta vaan vihaa.

– Minun Jumala ei vihaa.

– Arvostan ja kunnioitan Eija Nivalan ratkaisua. Hän on tiennyt, miten äärikonservatiivit siihen reagoivat. Siitä huolimatta on kunnioittanut Jumalan luomistyötä ja rakkauden lakia.

– Ei äitiys anna etuoikeuksia edes kirkkoherralle/rouvalle. Jos menee kirkon ennalta sovittuja sääntöjä vastaan, silloin pitää ottaa vastaan myös seuraamukset.

– Jos toista rakastaa, niin eiköhän se rakkaus ja onnellisuus ole se tärkein asia.

– Näinkö opetetaan uutta sukupolvea jatkamaan ahdasmielisyyttä ja asettamaan samoja rajoja sekä aliarvostamaan ihmisiä? Mikään ei saisi muuttua ja kuitenkin samalla sanotaan, että muutoksia pitäisi tehdä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä