Paikallisuutiset

Iloisia uutisia lukijoille - Kaivattu juttujen kommentointi on taas auki

Lukijat voivat taas kirjoittaa Kalajokilaakson nettisivuilla kommentteja lehden juttuihin. Kommentteja voivat kirjoittaa lehden tilaajat, jotka ovat kirjautuneet sivuille omilla Hilla-tunnuksillaan.

Nettikommentointimahdollisuutta ovat kaivanneet sekä lehden lukijat että tekijät. Nyt se auki. Kuva: Ruutukaappaus

Kommentointi on välillä ollut pois käytöstä järjestelmäuudistuksen vuoksi. Tässä vaiheessa mahdollisuus aukeaa vasta selainversiossa. Kännykälle ladattavassa sovelluksissa kommentointimahdollisuus aukeaa myöhemmin. Syynä on uuden tekniikan asteittainen käyttöönotto.

Kommentoida voi joko omalla nimellä tai nimimerkillä. Oletuksena on etu- ja sukunimi. Voit luoda itsellesi nimimerkin oman Hilla-tilisi asetuksissa, jotka löydät sivun oikeasta ylänurkasta klikkaamalla ”Tilini”.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kun nimimerkin on kerran ottanut käyttöön, siitä ei voi luopua ottamatta yhteyttä Hillan järjestelmävalvojaan. Kannattaa siis käyttää hetki sen pohtimiseen, kommentoisiko sittenkin omalla nimellään. Ja jos päätyy nimimerkkiin, kannattaa se valita huolella.

Toimitus valvoo myös nimimerkkejä. Nimimerkki ei saa sisältää esimerkiksi kirosanoja tai johtaa harhaan kuten esittää toista henkilöä.

Kun nimimerkin on kerran ottanut käyttöön, siitä ei voi luopua ottamatta yhteyttä Hillan järjestelmävalvojaan.

Toimitus tarkastaa lukijoiden nettikommentit ennen julkaisua ja päättää, mitä julkaistaan ja jätetään julkaisematta. Tarkistusta tehdään säännöllisesti, mutta varsinkin iltaisin ja viikonloppuisin se saattaa kestää jonkin aikaa.

Jos kommenttiasi ei julkaista, hengähdä hetki ja yritä uudelleen rakentavammalla tyylillä. Kommentteja tulee niin paljon, ettemme pysty perustelemaan yksittäisiä julkaisupäätöksiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kommentoinnin ohjenuora

Lue juttu ja kommentoi vasta sitten. Julkaisemme vain kyseistä juttua käsitteleviä kommentteja, jotka vievät keskustelua eteenpäin. Perustele mielipiteesi. Kirjoita vain tietoja, joiden tiedät pitävän paikkansa. Ole kohtelias ja rakentava.

Emme salli vihapuhetta tai kiihotusta kansanryhmää kohtaan. Ihmisiä ei saa halventaa sukupuolen, uskonnon, ihonvärin tai minkään muunkaan syyn takia. Emme salli kiroilua, haukkumista tai perusteetonta vihjailua myöskään nimimerkeissä.

Nettikommentit eivät saa sisältää puhelinnumeroita, mainontaa ja markkinointia eikä linkkejä. Niissä ei saa kirjoittaa toisen ihmisen suuhun sanomisia, joiden paikkansapitävyyttä toimitus ei pysty varmistamaan.

Kommentit löytyvät aina jutun lopusta. Jutun alussa on puhekuplasymboli ja sen vieressä numero, joka kertoo, kuinka monta kommenttia juttuun on kirjoitettu. Pääset suoraan keskusteluun klikkaamalla puhekuplaa.

Pystyt peukuttamaan hyviä kommentteja ja vastaamaan tiettyyn kommenttiin. Mikäli julki on päässyt kommentti, joka on mielestäsi asiaton, voit lähettää siitä toimitukselle ilmoituksen.

Aivan kaikkiin juttuihin kommentointimahdollisuutta ei avata. Toimituksella on myös mahdollisuus päättää kommentointi, jos näyttää että keskustelu ei etene.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä