Kulttuuri

Huumorin ja henkimaailman kuvia löytyy Oulaisten KoronaGallerian kesäkuun näyttelystä

Näyttelystä löytyy muun muassa teos “There is always plant C”. Kuva: Juha Jaakkonen

Kesäkuussa Oulaisten KoronaGalleriassa on esillä oulaistelaislähtöisen Juha Jaakkosen ja oulaistelaisen Kristiina Jaakolan “VASTA KOHTIA” -yhteisnäyttely.

– Juha Jaakkosen esine- ja maalaustaide pulppuaa mielikuvituksen ja huumorin jalostamaa energiaa. Projektipäällikön työstään vuonna 2018 eläköityneen rakennusmestarin käsissä arjen hetkissä kohdatut sanat ja näkymät muotoutuvat leikkisiksi kuviksi ja merkillisiksi otuksiksi, näyttelyn mediatiedote avaa.

Nykyään Kuopiossa ja Virossa asuvalta kädentaitajalta on esillä myös kelloja ja lamppuja sekä koriste-esineitä, joissa näkyy sama omaperäinen tyyli ja tapa luoda. Materiaaleina on käytetty kierrätystavaraa ja kirpputoreilta löytyneitä helmiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jaakkosen muotoilumassasta tehdyt figuurit ja kirkkaissa akryyliväreissä velmuilevat taulut saavat näyttelyssä rinnalleen oulaistelaisen Kristiina Jaakolan intuitiivista maalaustaidetta, jossa matkataan ihmismielen ja sielun syviin maisemiin.

Jaakolan unenomaisia ja synkempiäkin sävyjä luotaavissa teoksissa henkimaailma ja mytologia tulevat lähelle. Myös häneltä on näyttelyssä mukana esinetaidetta savitöiden ja noitarumpujen muodossa.

Juha Jaakkosen ja Kristiina Jaakolan yhteisnäyttely on esillä galleriassa 1.7. saakka.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä