Mielipiteet

"Faktapohjaista tekemistä me tarvitsemme myös ilmasto- ja luontoasioissa“ - Antti Kankaan Eduskunnasta-kolumni herätti keskustelua, katso täältä viikon valitut somekommentit

Viime aikoina juttumme ovat herättäneet keskustelua useassa aihepiirissä. Yksi kommentointia synnyttänyt juttu oli sieviläisen kansanedustajan Antti Kankaan (ps.) kolumni “Hallitusneuvotteluiden sietämätön hankaluus”.

Kangas kirjoitti kolmnissaan muun muassa tähän tapaan: Faktapohjaista tekemistä me tarvitsemme myös ilmasto- ja luontoasioissa, niitäkään ei tule tehdä kenenkään ideologian pohjalta.

Antti Kankaan Eduskunnasta-kolumni oli palautteesta päätellen kiinnostava. Kuva: Jenni Kankaanpää

Tätä kohtaa kommentoitiin Kalajaskan Facebookissa muun muassa tähän tapaan:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olen aivan samaa mieltä siitä, että politiikan pitäisi perustua faktoihin. Paras faktatiedon lähde on tieteellinen tutkimus, silloinkin kun se tuntuu hallitusneuvottelijoiden mielestä ikävältä.

– Juuri näin, on kuunneltava ilmasto- ja luontoasiantuntijoita ja ryhdyttävä toimiin hyvin nopeasti. Ei pidä katsoa vuoden tai neljän päähän, vaan miettiä, missä jamassa ollaan 100 vuoden päästä, jos nyt livetään ilmastotavoitteista.

Yksi viikon puheenaiheista oli uutinen siitä, että Ylivieskan kirkkoherra Eija Nivala vihki poikansa avioliittoon kirkon avioliittokäsityksen vastaisesti.

Se kuului viikon luetuimpiin juttuihin, kuten myös tämä jatkouutinen: Piispa Jukka Keskitalo tiesi ennalta, että Eija Nivala vihkii poikansa vastoin kirkon avioliittokäsitystä: “Ymmärrän niitä syitä, joiden perusteella hän päätyi ratkaisuunsa”

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tilanteelle löytyi ymmärrystä somekeskustelussa:

– Kyllä sitä jokainen toivoo ja haluaa edesauttaa oman lapsensa onnellisuutta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä