sunnuntai 29.1.2023 | 08:14
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Yliveskan seudun ja Kärsämäen kulttuurikyselyn vastauksissa toivottiin elokuvateatteria ja lasten teatteri- ja musiikkiesityksiä

Ti 29.5.2018 klo 12:29 | päivitetty ti 13:04

Ylivieskan seudulla ja Kärsämäellä haaveillaan kunnollisesta elokuvateatterista, liikunnan, luonnon ja kulttuurin yhdistävistä kokemuksista, alle kouluikäisten teatteri- ja musiikkiesityksistä sekä vieraiden kulttuurien esittelystä. Muun muassa tällaisia toiveita nousi esille Kulttuuristartti-hankkeen kulttuurikyselyn vastauksista, jotka on julkaistu kuluvalla viikolla nettisivustoilla ja sosiaalisessa mediassa.

Kulttuurikyselyyn vastasi yhteensä 248 henkilöä. Vastaajat osallistuisivat mielellään Ylivieskan ja Kärsämäen seudulla muun muassa teatteriesityksiin omalla tai muilla paikkakunnilla sekä standup-esityksiin. Kyselyssä nousi ilmi kulttuuripuolen kehittämistarpeita, joita voivat toteuttaa sekä kulttuuria toteuttavat tahot, yhdistykset ja järjestöt kaupungin kulttuuripalveluiden ja muiden kaupungin toimijoiden lisäksi.

Kyselyssä tiedusteltiin myös, mitä kulttuuripalveluja vastaajat käyttävät. Ylivieskan seudun vastaajat osallistuivat eniten Kulttuurikeskus Akustiikan tapahtumiin ja Kärsämäen vastaajat Musiikkia Paanukirkossa ja Ars Kärsämäen nykytaidenäyttelyihin. Vastaajat olivat myös kiinnostuneita yhteisestä alueellisesta kulttuuripassista.

Kulttuuritoimijoille järjestetään Ylivieskassa ja Kärsämäellä syksyllä kaksi palvelumuotoilun pajaa, jossa päästään edelleen kehittämään palveluja kyselystä saadun palautteen pohjalta.

Kulttuurikysely toteutettiin Opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta saaneessa Kulttuuristartti-hankkeessa

Kulttuurikyselyn tulokset yhteenvetoineen osoitteissa: www.ysk.fi, www.ylivieska.fi, www.karsamaki.fi.

.

#