tiistai 31.1.2023 | 15:12
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Kokkolan Teletalon kerroslukua karsittiin

To 17.5.2018 klo 15:40

De Gamlas Hemin laajennusosa Teletalossa jää suunniteltua matalammaksi. Alun perin koko Teletaloa ja sen jatkeeksi suunniteltuja rakennusosia suunniteltiin 6-kerroksiseksi.

Naapurit Lepokodinkadun varressa vastustivat korkeaa rakentamista. Myös tienvarsipysäköinnin lisääntyminen huoletti asukkaita. Kaavamuutosalue rajautuu lisäksi Runeberginpolkuun ja Sairaalakatuun.

Mielipide otettiin huomioon De Gamlas Hemin ja Teletalon asemakaavan muutosehdotuksessa. Rakennuskorkeutta madallettiin kolmeen kerrokseen kadun varressa. Muutenkin suunniteltua kerroskorkeutta alennettiin Teletalon tontilla kuudesta viiteen kerrokseen. Lisäksi kortteliin lisättiin yksi paikoitusalue.

Kaikkiaan korttelin rakennusoikeus kasvoi kaavamuutoksella 45 prosenttia. Se on kaavassa yli 15 000 kerrosneliöitä. Lisäksi maan alla on rakennusoikeutta 3 200 neliötä.

Maakuntamuseon vaatimuksesta Teletalo suojellaan asemakaavalla sen ominaispiirteiden ja käyttöhistoriaan liittyvien arvojen vuoksi. Suojelu koskee myös tontin maanalaisia osia. Lisäksi tontilla säilytetään kuusi mäntyä maiseman vehreyden säilyttämiseksi.

Kortteli on asuin- ja palvelurakennusten korttelialuetta.

Kaupunkirakennelautakunta hyväksyi kaavaehdotuksen ja se tulee nähtäville. Seuraavaksi asemakaavan muutosehdotus menee kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

#