sunnuntai 29.1.2023 | 08:05
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Kälviän tulipalon uhreille on kertynyt lahjoitusrahaa jo satoja euroja – "Nyt vasta ryhdytään ajattelemaan tulevaisuutta"

La 28.4.2018 klo 13:21 | päivitetty la 13:21

Katariina Poranen

Kokkolan Kälviällä poikkeuksellisen raju tulipalo tuhosi perjantaina 20. huhtikuuta kokonaisen rivitalon ja aiheutti samalla avustusten ryöpyn. Onnettomuudessa kotinsa menettäneille on kerätty muun muassa kodin irtaimistoa ja vaatteita.

Kälviän seurakunnan diakoniatyöntekijä Leena Jämsä kertoo, että keräys on edennyt hyvin. Takana on työläs viikko.

– Alussa apua tuli yllättävän runsaasti ja nopeasti, sen jälkeen vauhti on rauhoittunut. Näinä sosiaalisen median aikoina reagointi on tosi nopeaa.

Tulipalon uhreille on nyt etsitty asuntoja, ja Jämsän mukaan moni on sellaisen jo saanut.

– Nyt huomaa, että vasta kun ensimmäinen järkytys on menossa ohi, uhrit pystyvät ajattelemaan tulevaisuutta. Sovimme, että lahjoitustavaroiden tila Kälviällä on toistaiseksi auki joka päivä kymmenestä neljään, jotta uhrit voivat vapaasti hakea tarvitsemiaan tavaroita.

Kotimaanapu.fi-sivustolla on avattu lahjoitustili, johon kuka tahansa voi lahjoittaa rahaa. Keräystä koordinoivat Kälviän seurakunta ja Kälviän helluntaiseurakunta. Kertyneet rahat jaetaan tasan tulipalon uhrien kesken, jotta he voivat hankkia tarvitsemiaan tavaroita.

Lauantaina iltapäivään mennessä summa oli noussut reiluun 400 euroon.

– Raha on nyt kätevin muoto lahjoittaa, silloin uhrit voivat itse hankkia, mitä haluavat. Minuun voi ottaa myös yhteyttä huonekaluasioissa. Kun uhrit löytävät uudet asuinpaikat, huonekalut tulevat tarpeeseen, Jämsä kertoo.

Kälviän tulipalo oli poikkeuksellisen laaja ja kosketti suurta osaa paikkakuntalaisia. Jämsä muistelee, että hänen yli 20-vuotisen uransa aikana paikkakunnalla ei ole koskaan menetetty kerralla näin montaa kotia.

Tulipalossa tuhoutuneen rivitalon kahdeksan asunnon asukkaat pääsivät ajoissa ulos rakennuksesta, eikä kukaan loukkaantunut vakavasti. Syttymissyyksi epäillään pakastinta.

Katso lisää tuoreita kuvia palopaikalta: Tulipalo vei kahdeksan kotia Kälviällä – katso kuvista, miltä palopaikalla näyttää viikko tuhon jälkeen

Lue lisää: Koti tuhoutui Kälviän rivitalopalossa, mutta ihmisten auttamishalu on lämmittänyt Nina Uddmanin mieltä

Tuli tuhosi monen kälviäläisen kodin

Kälviän raju rivitalopalo sai alkunsa todennäköisesti pakastimesta

#