sunnuntai 29.1.2023 | 08:54
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Ihmisten auttamishalu on ollut valtaisaa – Kälviän seurakunta keskeytti toistaiseksi lahjoitusten vastaanottamisen rivitalopalossa kotinsa menettäneille

Su 22.4.2018 klo 17:00 | päivitetty su 17:06

Minna Mustonen

KÄLVIÄ (KP)

Perjantaiaamuna tuhoutui Kälviän keskustassa tulipalossa 8-asuntoinen rivitalo kokonaan. Kaikeksi onneksi henkilövahingoilta säästyttiin, mutta nyt tulipalon raunioita katsellessa ei voi muuta kuin huokaista. Asukkaat ovat menettäneet kotinsa kokonaan. Tulipalo, palokaasut ja vesi ovat tehneet sellaista jälkeä, ettei asunnoista ole jäänyt käytännössä katsottuna muuta kuin tiiltä ja rautasutjua. Kaikki on mennyt, niin muistoesineet kuin vaatteet sekä kodintarvikkeet.

Kälviän seurakunta käynnisti heti perjantaina keräyksen, jolla pyritään saamaan tulipalossa kotinsa menettäneille apua. Keräys käynnistyi perjantaina nopeasti ja vilskettä riitti vielä sunnuntainakin. Keräystilaan on tuotu astioita, sänkyjä, petivaatteita, vaatteita, pesuvälineitä ihan hurjat määrät.

– Ihmisten auttamishalu yllätti meidätkin kokonaan. Arvasimme, että halua on auttaa, mutta että näin paljon. Ihan mahtavaa, kehuu seurakunnasta Tiina Lauri.

Sunnuntaina keräyspaikan ovi Kälviällä kävi jatkuvasti. Pihaan ajoi auto toisensa perään ja tavaroita tuotiin. Monella auttaminen on osa omaa suruprosessia ja tuon tuostakin saa silmäkulmaansa pyyhkäistä.

– Minä toin miesten vaatteita. Nämä ovat edesmenneeltä isältäni. Tästä puvusta on niin haikea luopua, mutta toivon kaikesta sydämestä, että se löytää uuden omistajansa ja tuo jotakin lohtua tulipalossa kaiken menettäneelle, kertoi Maria Typpö vaatteita tuodessaan.

Keräyksessä suurin tarve on ollut ikäihmisille sopivista vaatteista sekä kodin sekalaisesta irtaimistosta. Paikallinen Henna Lepistö kantoi keräystilaan petivaatteita sekä suurta astiastoa.

– Toin edesmenneen äitini jäämistöä, joka on ikään kuin ollut odottamassa jotakin tarvetta. Olen ihan varma siitä, että äitini olisi ollut mielissään, kun olisi voinut auttaa sellaista henkilöä, jolla on todellinen tarve.

Myöhemmin sunnuntaina iltapäivällä seurakunta ilmoitti Facebook-sivuillaan toistaiseksi lopettavansa lahjoitusten vastaanottamisen, koska kaikkea on tullut paljon.

– Kiitos tähänastisista lahjoituksistanne. Ilmoitamme erikseen, jos vielä jotain puuttuu. Avuntarvitsijat voivat olla yhteydessä diakoniatyöntekijä Leena Jämsään ja sopia tavaroiden hakemisesta. Hänet tavoittaa puhelinnumerosta 050–314 7375, Facebook-sivulla kerrotaan.

Seurakunta avaa myös tilin, johon voi tehdä rahallisia lahjoituksia.

#