sunnuntai 27.11.2022 | 04:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

"Isot saappaat etsivät täyttäjää" – Ismo Kuneliuksen pääkirjoituksen aiheena on torstain iso uutinen Juha Pylvään kuvioista

Ismo Kunelius
Pe 9.9.2022 klo 07:00

9.9.2022

Torstaina nousi julkisuuteen melkoinen poliittinen uutinen – niin Kalajokilaakson näkökulmasta kuin valtakunnallisestikin.

Ylivieskalainen kansanedustaja Juha Pylväs ilmoitti jättävänsä keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävät.

Pylväs kertoi sosiaalisessa mediassa ilmoittaneensa keskustan eduskuntaryhmän ryhmäkokouksessa, että hän pyytää eroa eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävästä.

Päätöksen taustalla ovat samat syyt kuin viime toukokuussa, jolloin Pylväs ilmoitti, ettei hän lähde ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleihin. Pylväs on kertonut, että hänen lähipiirissään on todettu vakava sairastuminen, jonka vuoksi hän käyttää aikaansa entistä enemmän kotimaakunnassa.

Keväällä ilmoitus oli monelle jopa jonkin asteinen järkytys, koska Juha Pylväällä ei ole ollut tapana tuoda yksityiselämäänsä julkisuuteen. Torstain uutinen ei ollut yhtä iso yllätys, mutta siltikin se herätti tunteita.

Juha Pylvään päätös on kunnioitettava arvovalinta. Tai kuten hän itse asian ytimekkäästi ilmaisee: "Vuorokaudessa on tietty määrä tunteja ja siksi olen joutunut pohtimaan luottamustoimiani. Myös eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävää. Olen tullut siihen johtopäätökseen, että minua tarvitaan nyt kipeämmin muualla."

Toukokuussa Pylvään tekemä ilmoitus eduskuntavaaleista jättäytymisestä pisti Ylivieskan keskustan puolueena uuteen tilanteeseen. Puolueen paikalliset joukot olivat valmiita tukemaan Pylvästä seuraavissa vaaleissa, mutta nyt tulikin kiire etsiä hänelle seuraajaa.

Lopulta pienen säätämisen jälkeen kävi niin, että Ylivieskasta on mukana kaksi ehdokasta keskustan piirin jäsenvaalissa, jossa ratkeaa, ketkä lähtevät ehdokkaiksi varsinaisiin eduskuntavaaleihin. Ylivieskasta paikkaa tavoittelevat Paula Haapakoski ja Markus Jaatinen.

Vaalit käydään ensi viikonloppuna ja viimeiset äänet annetaan sunnuntai-iltana.

Eli varsin pian ratkeaa, mitkä ovat keskustan asetelmat seuraaviin vaaleihin. Täytettäväksi tulevat suuret saappaat, mutta se on selvää, että koko alue ja Ylivieska sen keskuspaikkana tarvitsevat kansanedustajan.

Varsin pian ratkeaa, mitkä ovat keskustan asetelmat seuraaviin vaaleihin.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.