tiistai 29.11.2022 | 13:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Anne Mattila on Haapavesi-lehden uusi päätoimittaja – "Arvostan paikallislehtityötä ja olen aina ollut paikallislehtijournalisti"

Katariina Anttila
Ke 17.8.2022 klo 15:00

Haapavesi-lehden päätoimittajaksi on valittu oulaistelainen pitkän linjan journalisti Anne Mattila, 58.

Mattila aloittaa tehtävässä 7. syyskuuta, kun nykyinen päätoimittaja Katariina Anttila siirtyy Keskipohjanmaan yhteisö- ja mielipidetuottajaksi.

Anne Mattila on Keskipohjanmaan ja Kalajokilaakson toimittaja, joka on työskennellyt konsernin useissa lehdissä erilaisissa tehtävissä. Parhaillaan hän sijaistaa Kalajokilaakson ja Kalajaskan päätoimittajaa.

Anne Mattila on haapavetisille ennestään tuttu vuosista Pyhäjokiseudun toimittajana. Hän aloitti lehden palveluksessa 19-vuotiaana, tunti ylioppilaskirjoitusten päättymisen jälkeen, ja kertoo työskennelleensä kaikissa mahdollisissa tehtävissä muistilistan tietojen vastaanottajasta päätoimittajan sijaisuuteen. Vuosina 1987–1998 hän oli Pyhäjokiseudun Haapaveden aluetoimittaja.

24 vuoden työrupeaman jälkeen Mattila irtisanoutui Pyhäjokiseudusta ja jäi kolmeksi vuodeksi oman yrityksen palvelukseen ja kotiäidiksi.

– Sitten minut pyydettiin Kalajoki-lehteen puoleksi vuodeksi sijaiseksi, ja se jatkuu edelleen, hän nauraa.

Haapavesi-lehden päätoimittajuutta Anne Mattila kertoo puntaroineensa riittävän kauan ja tulleensa siihen tulokseen, että haluaa sitoutua tehtävään ja jatkaa lehden nykyisen linjan mukaisesti raivopaikallista haapavetistä journalismia.

– Haapavesi-lehti on vireä ja hyvä paikallislehti. Arvostan paikallislehtityötä ja olen aina ollut paikallislehtijournalisti, Mattila toteaa.

– Haapavesi on paikkakuntana tuttu, ja olen jatkuvasti käynyt Haapavedellä, viimeksi viime pyhänä Korkatin kilpa-ajoissa, Anne Mattila kertoo.

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.