perjantai 20.5.2022 | 12:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

"Ihan pitää jo laskea, kumpaa on enemmän" – Koronan ilmaantuvuus on laskussa, influenssa nousussa

Anne Mattila, Ismo Kunelius
Ke 11.5.2022 klo 17:26

Ylivieskassa, Alavieskassa, Nivalassa ja Sievissä toimivan peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella ja Kalajoella koronan ilmaantuvuus on ollut laskussa, mutta A-influenssan esiintyvyys on lisääntynyt.

– Koronaa on vielä, mutta erityisesti koululaisten keskuudessa on esiintynyt A-influenssaa koko ajan enemmän jo reilun viikon ajan, osastonhoitaja Anu Niemi-Himanka Kalajoelta kertoo.

– Ihan pitää jo laskea, kumpaa on enemmän, mutta kyllä koronaa on enemmän, terveyspalvelujohtaja Margit Yli-Kotila peruspalvelukuntayhtymä Kalliosta kertoo.

A-influenssan oireet ovat kova kuume, kurkku- ja pääkipu.

Koronaa ja influenssaa on oireiden perusteella vaikea erottaa, mutta koronan kotitestejä voi ottaa.

– Toki kotitesti näyttää positiivisen tuloksen vasta noin kolmen päivän kuluttua oireiden alkamisesta, jos kyse on koronasta. Oireet ovat hyvin samantyyppiset molemmissa taudeissa ja hoitokin on sama, jos ei tarvita sairaalahoitoa, eli oireiden mukainen flunssanhoito, Yli-Kotila sanoo.

Kalliossa koronan vuoksi on ollut hoidettavana viimeaikoina enää alle viisi potilasta.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tällä erää viimeiseen kokoukseensa tiistaina 10. toukokuuta. Koronaepidemia on kevään aikana rauhoittunut Pohjois-Pohjanmaalla.

– Vaikka tautia on väestössä edelleen liikkeellä, tartunnat eivät kuormita terveydenhuoltoa. Sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrät ovat jatkaneet alueella laskuaan ja esimerkiksi Oulun yliopistollisessa sairaalassa on tällä hetkellä hoidossa noin viisi koronapotilasta päivittäin, kertoo sairaanhoitopiiri tiedotteessaan.

Tilanteen tasaisuudesta huolimatta epidemian kehittymistä seurataan alueella säännöllisesti. Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu jatkossa tarvittaessa.

OYS lopettaa säännöllisen viikkotiedottamisen koronatilanteesta toistaiseksi. Tiedotusta jatketaan tarpeen mukaan. Oyskorona.fi-sivustolla seurataan edelleen OYSissa hoidossa olevien koronapotilaiden määrää sekä kerrotaan ohjeita ja suosituksia epidemian hillitsemiseksi.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.