perjantai 20.5.2022 | 14:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koordinaatioryhmä: Pohjois-Pohjanmaan koronatilanne säilynyt ennallaan, tarkastelua kokoontumisrajoituksiin esitetään

Kristian Sundqvist
Ti 25.1.2022 klo 16:58

Pohjois-Pohjanmaan koronatilanne on säilynyt tammikuun loppupuolelle tultaessa edellisviikkojen kaltaisena, kertoo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedotteessaan. Vaikka tartuntoja todetaan paljon, on sairaaloiden kuormitus edelleen maltillisella tasolla.

– Todellisuudessa tartuntoja on enemmän kuin tilastoihin kirjautuu, sillä muuttuneiden testaus- ja jäljityskäytäntöjen mukaisesti lievissä oireissa koronaviruksen aiheuttaman taudin voi sairastaa kotona tavallisen flunssan tapaan. Myönteistä on, että vaikka tautia on liikkeellä paljon, tilanne ei ole heijastunut sairaalahoitoa vaatineiden potilaiden määrään. Rokotukset siis tehoavat, alueen koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevala kommentoi tiedotteessa.

Ryhmä muistuttaakin, että rokotukset ovat edelleen ainoa kestävä keino epidemian hillitsemiseksi. Suurin osa, noin 70 prosenttia, sairaalahoitoa vaatineista potilaista on ollut rokottamattomia.

Koordinaatioryhmä suosittelee Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle, että se tarkastelisi uudelleen alueella voimassa olevaa rajoitusta sisällä järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamääristä.

Tällä hetkellä voimassa olevan rajoituksen mukaisesti sisällä järjestettävät tilaisuudet on kokonaan kielletty 31. tammikuuta saakka. Ulkona tilaisuuksia on voinut järjestää lauantaista 22. tammikuuta lähtien. Helmikuunkaan ulkotilojen tapahtumiin ei harkita osallistujamäärän ehdotonta rajaa, mutta tapahtumat on järjestettävä terveysturvallisesti.

– Alueella voimassa olevat rajoitukset ja suositukset perustuvat siihen, mikä on välttämätöntä epidemian hillitsemiseksi. Kun sairaalahoidon tarve on maltillista, on myös rajoituksia perusteltua tarkastella uudelleen. Tilannetta kuitenkin seurataan aktiivisesti ja uusia rajoituksia tai suosituksia voidaan asettaa, mikäli tilanne niin vaatii, Terhi Nevala sanoo.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.