tiistai 18.1.2022 | 15:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet kielletty Pohjois-Pohjanmaalla, pieniä ulkotapahtumia mahdollista järjestää – Avi purkaa välittömästi liikuntapaikkoja koskevan sulun

Outi Yli-Arvo
La 8.1.2022 klo 21:53

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (avi) kieltää Pohjois-Pohjanmaan alueella kaikki sisätiloissa järjestetyt yleisötilaisuudet. Ulkotiloissa on mahdollista järjestää yleisötilaisuuksia, joihin osallistuu korkeintaan viisi henkilöä. Avi tiedotti asiasta lauantai-iltana.

Koronapandemian torjumiseksi Pohjois-Suomen aluehallintovirasto rajoittaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä Pohjois-Pohjanmaan kunnissa 9.1.–31.1.2022. Pienet (korkeintaan 5 henkilön) ulkotapahtumat sallitaan, ja tämä mahdollistaa esimerkiksi sen, että aluevaalien ehdokkaat voivat tavata äänestäjiä ulkotiloissa.

Koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoitusten vaihtoehtona.

Samalla Pohjois-Suomen aluehallintovirasto purkaa aiemman Pohjois-Pohjanmaan mm. urheilu-, liikunta- ja virkistystiloja koskevan sulun välittömästi, koska edellytykset sulkupäätökselle eivät tällä hetkellä täyty. Sairaalahoidon ylikuormituksen uhka on tällä hetkellä väistynyt. Siksi harrastustilat, kuten uimahallit ja ryhmäliikuntatilat, on mahdollista avata. Tiloissa tulee kuitenkin toimia terveysturvallisesti aiempien määräysten mukaisesti.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui 8.1. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto seuraa tautitilannetta yhdessä alueen viranomaisten kanssa. Tautitilanteen huonontuessa aluehallintovirastolla on valmius tehdä nopeasti uusia sulku- ja rajoituspäätöksiä. Lasten harrastustoimintaa koskevat rajoitustoimet otetaan käyttöön vain, jos se on pandemian torjumisessa välttämätöntä.

Aluehallintovirasto ei valmistele tällä hetkellä etäkouluun siirtymiseen johtavia sulkupäätöksiä.

#