keskiviikko 27.10.2021 | 02:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kallion alueella alkuviikosta yhdeksän uutta koronatartuntaa – Viime viikolla mahdollisia altistustilanteita Ylivieskassa

Hanna Rautio
Ti 12.10.2021 klo 16:46

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella on todettu tällä viikolla maanantain ja tiistain aikana yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Viime viikolla tartuntoja oli yhteensä 22, Kalliosta tiedotetaan.

Mahdollisia altistustilanteita on voinut tapahtua tavaratalo Kärkkäisellä torstaina ja perjantaina 7.–8. lokakuuta. Kärkkäisellä tuolloin asioineita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan oireiden ilmaantuessa koronanäytteenottoon.

Kalliosta kerrotaan, että koronatartunnat leviävät erityisesti rokottamattomien keskuudessa. Kallio suosittelee vahvasti rokotuksen ottamista, sillä täysi rokotussarja suojaa tehokkaasti koronavirustartunnan vaikealta muodolta.

– Rokotussuoja kannattaa nyt huolehtia kuntoon. Vaikka rokotus ei välttämättä estä tartunnan saamista, tyypillisesti rokotetut sairastavat taudin lievempänä ja lyhytkestoisempana kuin rokottamattomat. Erityisesti rokottamattomat yli 40-vuotiaat riskiryhmäläiset ovat vaarassa joutua koronaoireiden takia sairaalahoitoon, sanoo Kallion terveyspalvelujohtaja Päivi Peltokorpi.

Koronanäytteenottoon ohjataan nyt pääasiassa rokottamattomia tai yhden rokoteannoksen saaneita, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita. Koronanäyte otetaan myös esimerkiksi kaikilta koronavirustartuntaan sopivien oireiden vuoksi hoitoon tulevilta. Koronatestin tulosta odottaessa tulee aina välttää kodin ulkopuolisia kontakteja riippumatta siitä, onko rokotettu vai ei, Kalliosta muistutetaan.

Mahdollisessa altistustilanteessa kaksi rokotetta saanut henkilö välttää pääsääntöisesti karanteenin, jos altistusaika ei ole erityisen pitkä. Rokottamattomia tai yhden koronarokoteannoksen saaneita asetetaan yhä tartuntatautilain nojalla karanteeniin.

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio suosittelee noudattamaan huolellista käsi- ja yskimishygieniaa, pitämään etäisyyttä sekä käyttämään maskia yleisillä paikoilla. Sairaana tulee pysytellä kotona silloinkin, kun on rokotettu.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.