perjantai 5.3.2021 | 02:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ylivieska perustaa elinkeinopäällikön viran – YTEK Oy:n elinkeinopalvelut siirtyvät kaupungille kesäkuussa

Ismo Kunelius
Ti 23.2.2021 klo 18:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ylivieskan kaupunginhallitus puntaroi maanantaina kaupungin elinkeinotoiminnan tulevia suuntaviivoja. Kaupunginvaltuusto päätti syksyllä, että Ylivieskan Teknologiakylä YTEK Oy:n elinkeinopalvelut sulautetaan osaksi kaupungin toimintaa. Sulautumisen on määrä tapahtua kesäkuun alussa.

Kaupunginhallitus päätti perustaa elinkeinopäällikön viran niinikään 1. kesäkuuta alkaen.

– Tässä on tarkoitus ottaa saumaton siirtymä. Virka tulee julkiseen hakuun keväämmällä, kertoo kaupungin hallintojohtaja Toni Saranpää.

Kun valtuusto päätti, että kaupungin elinkeinopalvelut tuodaan takaisin kaupungin organisaatioon YTEK Oy:stä, alkoivat laajemmat neuvottelut käytännön järjestelyistä. Kaupunginjohtaja Maria Sorviston valmistelemasta esityksestä käy ilmi, että asiasta on keskusteltu Ylivieskan Yrittäjät ry:n sekä Kalajokilaakson Kauppakamariosaston kanssa ja elinkeinopalvelujen organisaatiota on suunniteltu yhdessä YTEKin henkilöstön kanssa.

– Kaikki valmistelussa esitetyt mielipiteet ja vaihtoehdot eivät ole olleet täysin yksimielisiä yksityiskohdiltaan, joskaan suurta ristiriitaa erilaisten esitettyjen vaihtoehtojen kesken ei ole ollut, toteaa Sorvisto esityksessään.

Liikkeenluovutussopimuksen mukaan YTEK Oy:n työsuhteinen henkilöstö siirtyy Ylivieskan kaupungin palvelukseen. Myös toimipaikka on säilymässä nykyisessä kiinteistössä Ylivieskan torin reunalla.

#