perjantai 5.3.2021 | 03:07
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ylivieska lieventää koronarajoituksia – Uimahalli avataan ja sisäliikuntatiloissa saa järjestää kisoja ilman yleisöä

Ismo Kunelius
Pe 19.2.2021 klo 09:44 | päivitetty pe 09:54

Ylivieskan kaupungin laajennettu johtoryhmä kokoontui perjantaina ja päätti lieventää Ylivieskassa voimassa olevia koronarajoituksia ensi maanantaista lähtien. Tämä merkitsee muun muassa sisäliikuntatilojen entistä laajempaa käyttöä erityisjärjestelyin. Päätökset koskevat esimerkiksi uimahallia ja jäähallia.

Laajennettu johtoryhmä toteaa tiedotteessaan, että kaupungin koronatilanne on palannut rauhalliselle tasolle Jokirannan koulun etäopetusviikon aikana.

– Muuntoviruksen leviäminen mahdollisesti alueellemme aiheuttaa huolta, mutta rajoitustoimenpiteiden lieventäminen nykyisessä rauhallisessa koronatilanteessa on myös Kallion tartuntatautilääkärin mukaan mahdollista ja suositeltavaa, johtoryhmä perustelee.

Torstaina peruspalvelukuntayhtymä Kallion tartuntatautiviranomaiset päättivät Jokirannan koulun sulun päättymisestä ja oppilaat palaavat lähiopetukseen maanantaina 22.2. Päätös lukion lähiopetukseen palaavista 1. ja 2. vuosikurssin oppilaista on tehty jo aikaisemmin.

Päivitetyt rajoitustoimenpiteet Ylivieskassa ovat ensi maanantaista lähtien seuraavat:

Ylivieskassa toimivien seurojen ja yhdistysten alle 18-vuotiaiden ohjattu ryhmäharrastustoiminta kaupungin sisäliikuntatiloissa ja jäähallissa on mahdollista maksimissaan 20 henkilön ryhmissä, eli määrä kasvaa kymmenellä. Harrasteryhmät vastaavat siitä, että vuorojen vaihtuessa ryhmät eivät kohtaa.

Uimahalli avataan erityisjärjestelyin yleisölle. Pukukaappeja on käytössä rajoitetusti ja yhtä aikaa saunovien määrää rajoitetaan.

Lajiliittojen alaista ottelu- ja kilpailutoimintaa voidaan järjestää ilman yleisöä sisätiloissa, mukaan luettuna jäähalli.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelumahdollisuudet turvataan erityisjärjestelyin. Muutoksena aikaisempaan erityisjärjestelyiden piiriin luetaan nyt myös kolmannella sarjatasolla pelaavat joukkueet.

Yli 18-vuotiaiden harrasteryhmien rajoitukset pysyvät ennallaan Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän suosituksen mukaisesti.

Rajoitukset ovat voimassa viikot 8 ja 9 eli 22.2.–7.3. välisen ajan. Laajennettu johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran perjantaina 26.2. arviomaan tilannetta.

– Varaudumme kuitenkin rajoitusten tiukentamiseen nopeallakin aikataululla, jos tartuntojen määrä lähtee uudelleen nousuun ja tilanne heikkenee, toteaa johtoryhmä tiedotteessaan.

#