keskiviikko 24.2.2021 | 19:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kivääriampuja Jarkko Myllyn paikka paralympialaisissa varmistui

KATARIINA ANTTILA
Pe 22.1.2021 klo 13:54 | päivitetty pe 13:54

AMMUNTA

Haapavetinen kivääriampuja Jarkko Mylly on varmistanut paikkansa Suomen paralympia-joukkueessa. Hän edustaa Haapajärven Ampumaseuraa.

Suomen Paralympiakomitean hallitus vahvisti torstaina Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön esityksen kolmesta urheilijavalinnasta Tokion paralympialaisiin. He ovat mäntsäläläiset ratsastajat Katja Karjalainen ja Pia-Pauliina Reitti sekä Jarkko Mylly.

Jo aiemmin paralympiajoukkueeseen on nimetty yleisurheilijat Leo-Pekka Tähti, Toni Piispanen, Amanda Kotaja ja Marjaana Heikkinen sekä jousiampuja Jere Forsberg.

Paralympialaiset piti alun perin järjestää Tokiossa viime syksynä. Koronapandemia siirsi niitä vuodella eteenpäin, 24.8.–5.9. 2021

39-vuotias Mylly on saavutti Suomelle ensimmäisen para-ampumaurheilun maapaikan Tokion paralympialaisiin syksyllä 2018 sijoittumalla toiseksi maailmancupin ilmakiväärikisassa Ranskassa.

Jarkon haastattelu Haapavesi-lehdessä marraskuussa 2019:

Jarkko Myllyn ajatukset ovat kääntymässä kohti Tokion paralympialaisia – Pienoiskiväärillä tuli kesällä Suomen ennätys, mutta uusi ilmakivääri vaatii vielä sisäänajoa

#