keskiviikko 24.2.2021 | 19:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pyhäjoki nousi perjantaina THL:n koronakartalle – Haapavedellä yksi uusi tartunta

Ismo Kunelius
Pe 15.1.2021 klo 12:17

Kalajokilaaksossa oli hiljaista myös perjantaina terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartalla, mutta naapurijokilaakson tilanne ei ollut yhtä hyvä. Pyhäjoki nousi perjantaina THL:n koronakartalle, jonne kootaan vähintään viiden tartunnan paikkakunnat. Pyhäjoella tuli nyt täyteen tuo viiden tartunnan raja.

Perjantain päivityksessä myös Haapavedelle kirjattiin yksi uusi tartunta. Haapavedellä on koronaepidemiakaudella todettu nyt 21 vahvistettua tautitapausta. Alueen muissa kunnissa koronaa on noussut THL:n kartalle seuraavasti: Alavieska 5, Kalajoki 8, Nivala 27, Oulainen 10, Reisjärvi 12, Sievi 23 ja Ylivieska 55.

Koko maassa tilastoitiin perjantaina THL:n kartalle 318 uutta tartuntaa. Yhteensä koronatapauksia on tilastoitu epidemian alusta lähtien 39 911.

Sievin, Nivalan, Alavieskan ja Ylivieskan alueella toimiva peruspalvelukuntayhtymä Kallio tiedotti torstaina, että sen alueella tartuntatilanne on kääntynyt laskuun eikä uusia tartuntoja ollut siihen mennessä todettu.

– Jotta myönteinen kehitys jatkuu, on tärkeää edelleen noudattaa hygieniaohjeita huolellisesti. Mikäli flunssaoireita ilmenee, koronatestiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä. Kouluun, varhaiskasvatukseen, töihin, harrastuksiin tai asioille ei tule lähteä lieväoireisenakaan. Hyvä käsihygienia, turvaetäisyys ja maskin käyttö ehkäisevät tehokkaasti viruksen leviämistä, muistutti Kallio tiedotteessaan.

#