lauantai 16.1.2021 | 22:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kallio: Palvelukodeissa ja vuodeosastoilla vierailurajoituksia on kevennetty, mutta vierailuja kannattaa harkita tarkasti

Ismo Kunelius
To 14.1.2021 klo 10:18 | päivitetty to 10:20

Sievin, Nivalan, Alavieskan ja Ylivieskan alueella toimiva peruspalvelukuntayhtymä Kallio tiedotti aiemmin viikolla, että Kallion alueen palvelukodeissa ja vuodeosastoilla vierailurajoituksia on kevennetty, ja osastoilla on mahdollista vierailla hygieniaohjeet huomioiden. Aikaisemmin vuodeosastoilla vierailu oli kielletty kokonaan, ja palvelukodeissa vierailua suositeltiin vahvasti välttämään.

Keskiviikkona iltapäivällä Kallio antoi uuden koronatiedotteensa.

– Vaikka suositus vierailujen välttämisestä poistui, vierailuja kannattaa yhä harkita tarkasti. Koronavirus voi aiheuttaa palvelukotien ja vuodeosastojen asukkaille vakavan sairauden. Jos haluat käydä tapaamassa läheistäsi palvelukodissa tai vuodeosastolla, sovi vierailustasi aina etukäteen ja mene tapaamiseen vain täysin terveenä, korostaa Kallio tiedotteessaan.

Pohjois-Pohjanmaan koronasuosituksia ja -rajoituksia jatketaan ainakin 1. helmikuuta saakka. Pohjois-Pohjanmaan alueella ollaan edelleen leviämisvaiheessa, mutta tilanne on myös tasaantunut. Suuri osa Pohjois-Pohjanmaan alueen tartunnoista keskittyy Ouluun, muualla maakunnassa tilanne rauhallisempi.

Kallion alueella koronatilanne on rauhallisempi kuin ennen joulua. Uusia tartuntoja ei tällä viikolla ole todettu keskiviikkoiltapäivään mennessä.

– Lievissäkin flunssaoireissa tulee edelleen pysytellä kotona, välttää lähikontakteja ja hakeutua herkästi koronavirustestiin. Kouluun, töihin, päivähoitoon, harrastuksiin tai ostoksille ei saa lähteä sairaana. Muista myös 1–2 metrin turvaetäisyys, hyvä käsihygienia ja maskin käyttö, Kallio muistuttaa.

Lisää aiheesta: Ensimmäiset koronarokotukset annettiin Ylivieskassa – Tiistaiaamuna rokotettu Arja Rättyä kuvaili oloa helpottuneeksi

#