perjantai 5.3.2021 | 03:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Oulaisten kaupunki tekee maakauppoja rautatieasemalla – Kaupunginjohtaja Hannu Kaartinen: "Tämä on kaupungille hyvä kauppa"

Hanna Soini
Ti 12.1.2021 klo 19:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Oulaisten kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan ostaa Oulaisten kaupungin puolesta kiinteistön rautatieasema-alueen länsireunasta. Kiinteistö on keskeisellä liikepaikalla kaupungin jo omistamien maiden vieressä.

– Tämä on kaupungille hyvä kauppa. Liike-elämällä on ollut kiinnostusta paikkaan ja toiveena olisi, että siihen tulisi hyvä liiketoimija. Paikalle voisi tulla rautatieasemaa tukevia palveluja, kuten tilausautoliikennettä. Kaupunki tuskin itse rakentaa tontille mitään, Oulaisten kaupunginjohtaja Hannu Kaartinen sanoo.

Hänen mielestään asema-aluetta kannattaa kehittää, koska junaliikenne on kasvamaan päin. Matkailijoille voisi tarjota lisää palveluita, jotka ovat lähellä.

Kiinteistön käyttötarkoitus selkeytyy, kun se siirtyy kaupungin omistukseen ja sitä aletaan kaavoittaa. Paikalla on tällä hetkellä linja-autojen pysäköintipaikkoja, joiden sijoittaminen joudutaan miettimään uusiksi kiinteistön käyttötarkoituksen muuttuessa.

Asema-alueelle vapautuu lisätilaa myös, kun puutavaranlastaus siirtyy asemalta Pyhäjoen puolelle.

– Alueella on hyvät kehitysmahdollisuudet. Kehitystöitä helpottaa se, että alueen maat ovat kaupungin omistuksessa.

Maa-alue on aiemmin ollut Lakelux Oy:n omistuksessa. Alueen pinta-ala on noin 3 700 neliömetriä, eikä sillä ole rakennuksia.

#