torstai 24.6.2021 | 19:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

"Lasten kehitykselle tekisi parempaa olla kotona nukkumassa kuin kuusi tuntia istua luokassa puhelin kädessä" – Opettajien lomautukset puhuttavat yhä somekansaa, katso täältä viikon somekommentteja Kalajaskan Facebookista

Ismo Kunelius
La 21.11.2020 klo 06:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kala Jaska on Kalajokilaakson virallinen facebook-sivusto, jonne päivitämme joka päivä lehden nettijulkaisuja sekä ajankohtaisia puheenaiheita. Monikin aihe synnytti tällä viikolla keskustelua, mutta jo viime viikolla esille nousseet Ylivieskan opettajien lomautukset nostattivat yhä kannanottoja.

Uutisemme siitä, millä tavalla Ylivieskan kaupunginhallitus vastasi OAJ:n paikallisyhdistyksen lomautuskanteluun sai tällaista vastakaikua:

– Juuri kysyin omalta yläkoululaiselta lomautustunneista. N. 20 lomautustunnilla ei ole ollut aikuista koko aikaa. Välillä on aikuinen käynyt kurkkaamassa, välillä ei. "Hyvin" on tunnit sujuneet leffaa ja kännykkää katsoen.

– Sama havainto ja sama kun katsois sitten kotona leffaa ja kännykkää ....

– Ei sen niin ole, pitää vaivautua kouluun.

– Meidän 8.-luokkalaisella EI KERTAAKAAN ole ollut avustajaa valvomassa opettajatonta tuntia. Mistäköhän Saranpää otti tiedon, että tunneilla olisi avustajat paikalla?

– Sama havainto ja ennen kokeita opettajaa ei ole opettamassa kolmella sen aineen tunnilla. Voiko silloin edes tulla hyviä numeroita?

– Lasten kehitykselle tekisi parempaa olla kotona nukkumassa kuin 6 tuntia istua luokassa puhelin kädessä.

–Samaa mieltä.

"Patolenkki kuntoon! Ahti Törmälä jätti valtuustoaloitteen Hamarintien kunnostamisesta Ylivieskassa", otsikoimme uutisen, jossa Ylivieskan kaupunginhallitus käsitteli aloitetta Hamarin voimalapadolle kulkevan tien parantamisesta. Juttu sai muun muassa tällaista kommentointia:

– Aloite padon purkamisesta olisi hyvä.

– Justiinhan se remontoitiin etäkäyttöön sopivaksi. Mikä purkualoite? Millo semmosta on uutisoitu ?

– Tarkoitan koko patoa.

– Eikös ne jo reunoja leventänyt ja asvaltoinu? Täällä on surkeampiakin teitä vailla korjausta.

– Niemelänkyläntien kuopat olisi kiva saada meille vanhoille, meitä vanhemmille ja uusille Olmalan alueen asukkaille ja muille tietä käyttäville ohi ajaville körryyttelijöille hittaille ja noppeille tasapuolisesti! Kuuluukohan tämä kaupungille vai tiepiirille vai kelle? Sori mahdollisesta väärästä osoitteesta.

– juu, siis ei kuoppia olis kiva saada...

– Ei tarvi hidasteita rakentaa, no mietin mitä vikaa siinä nyt on. Hyvin riittää, kun niitä reunoja korjattiin. Näillä mennään vielä pitkään.

– Kyllä. Hyvin mahtuu autot kohtaamaan. Vieläkö jalankulkijat ymmärtäs mennä peräkkäin, ei rinnakkain.

– Mukava oli kävellä korjattua tietä. Minulla kävelijällä on myös vastuu kulkemisistani eikä se ole aina yhteiskunnalla?

– Joen yli pitäis saada vielä jalankulkusilta. Ei investointikohteet ihan heti Ylivieskasta lopu. Ja hyvä niin, mukava seurata kun kaupunki kasvaa ja kehittyy. On kasvusta tietysti omat ongelmansa, mutta parempi näin päin kuin että kaupunki kuihtuisi.

#