torstai 24.6.2021 | 17:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hilmantorin yrittäjät saamassa Hilmankujansa – Alueella on potentiaalia kasvaa yhdeksi alueen vetovoimaisimmaksi kaupalliseksi keskittymäksi

Hilmantorille on tulossa lisää uusia yrittäjiä

Hanna Parhaniemi
Su 22.11.2020 klo 06:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoen kaupunginhallitus käsittelee maanantaina Hilmantorille sijoittuvat kujan nimeämistä Hilmankujaksi.

Hiekkasärkkien Hilmantorin välittömään läheisyyteen ja Hilmantorille johtavan pysäköintialueen varteen on syntynyt lähiaikoina rakennettujen uusien liiketilojen myötä monipuolinen kauppojen ja ravintoloiden keskittymä. Alueen kaikki liiketilat ovat pian täynnä. Hilmantorilla on avaamassa toimintaansa vuoden loppuun mennessä vielä muutama uusi yrittäjä.

Alueella toimivat yrittäjät ovat kokeneet haasteeksi, ettei Hilmantorille johtavaa katualuetta ole nimetty. Yrittäjät ovat tehneet esityksen katualueen nimeämiseksi Hilmankujaksi. Rinnakkaiset katualueet on jo aiemmin kaavan suunnitteluvaiheessa nimetty Kalakujaksi ja Dyynitieksi. Yrittäjät näkevät, että Hilmankujaksi nimettyä aluetta on mahdollisuus hyödyntää nimeämisen jälkeen yritysten yhteismarkkinoinnissa ja alueella järjestettävissä tapahtumissa.

Torikujalla on potentiaalia kasvaa ja kehittyä yhdeksi alueen vetovoimaisimmista kaupallisista keskittymistä, jonne ihmiset löytävät asioimaan ja viihtymään myös huippusesongin ulkopuolella.

#