perjantai 22.1.2021 | 14:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Patolenkki kuntoon! Ahti Törmälä jätti valtuustoaloitteen Hamarintien kunnostamisesta Ylivieskassa

Päivi Savela
Ti 17.11.2020 klo 15:41 | päivitetty ti 15:43

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kaupunginvaltuuston jäsen Ahti Törmälän (vas.) tekemä valtuusto Hamarintien kunnostamisesta oli maanantaina Ylivieskan kaupunginhallituksen käsittelyssä.

Törmälä esittää "hätäensiapua Hamarintien molemmille reunoille, joilta päällyste puuttuu jopa metrinkin levyisesti". Kyseessä on suosittu patolenkki, jota pitkin pääsee joen toiselle puolelle patosiltaa pitkin.

Kyseessä oleva katuosuus on vilkkaasti liikennöity. Liikennemäärien oletetaan kasvavan, kun Kiviojan asemakaava-alueelle rakennetaan uusia omakotitaloja.

Vs. kuntatekniikan päällikön Kalle Kopakkalan mukaan Hamarintien tämänhetkinen kunto on paikoitellen huono. Myös liikenneturvallisuutta olisi syytä parantaa.

Toimenpiteiden hinta-arvio on noin 20 000 euroa ja se tehdään kuntatekniikan kunnossapitotyönä.

Katuosan pituus Koskipuhdontieltä Hamarin sillalle on noin puoli kilometriä. Peruskorjauksen hinta-arvio on noin 0,4 miljoonaa euroa ja se sisältää erillisen kevyenliikenteen väylän rakentamisen.

Tällä hetkellä kaupungilla ei kuitenkaan ole arviota, milloin hanke voitaisiin toteuttaa.

Kaupunginhallituksen käsiteltävänä oli myös Tapani Uusikylän ja kokoomuksen valtuustoryhmän tekemä aloite häiriöiden vähentämiseksi Ylivieskan keskusta-alueella. Aloite koskee melua ja töhrimistä.

Ylivieskassa on jo meneillään samaa ongelmaa koskeva kaupungin ja poliisin yhteinen projekti. Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi poliisin lausunnon ja teknisten palveluiden lautakunnan vastauksen. Asia menee tiedoksi myös valtuustolle.

Lue myös:

Öiselle moporälläykselle, basson jytkeelle ja ilkivallalle halutaan tehdä Ylivieskassa loppu – Valtuustoaloitteessa ehdotetaan laajoja toimia Ylivieskan keskustan häiriöiden ratkaisemiseksi

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.