lauantai 16.1.2021 | 23:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ylivieskan kaupunginhallitus vastasi OAJ:n paikallisyhdistyksen kanteluun: "Osa väitteistä faktojen vastaisia ja yleisillä asioilla pelottelua"

Päivi Savela
Ti 17.11.2020 klo 12:56

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

OAJ Ylivieskan paikallisyhdistyksen tekemä kantelu opettajien lomautuksista herätti maanantaina keskustelua Ylivieskan kaupunginhallituksessa.

Kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti kaupunginjohtajan ja sivistysjohtajan laatiman vastauksen, jollaista Pohjois-Pohjanmaan aluehallintovirasto oli kantelun johdosta pyytänyt.

Vastauksessa käydään läpi kohta kohdalta paikallisyhdistyksen väitteet lomautusten vaikutuksista opetukseen. Kaupunginhallituksella ei ollut vastaukseen lisättävää.

– Osa väitteistä oli faktojen vastaisia ja yleisillä asioilla pelottelua, hallintojohtaja Toni Saranpää sanoo.

Kouluilla on ilmennyt muun muassa levottomuutta ja melua. Kaupunginhallitus on saanut lomautuksista yhteydenottoja sekä opettajilta että huolestuneilta vanhemmilta.

Aiheesta keskusteltiin kaupunginhallituksessa sekä puolesta että vastaan.

– Ymmärretään huoli mutta toisaalta yleinen keskustelu on ryöpsähtänyt äärilaidasta yli, Saranpää summaa.

Esimerkkinä huoli siitä, että opettajan ollessa lomautettuna koululaiset ovat luokassa vailla aikuisen valvontaa. Täysin näin ei ole, sillä luokissa on kuitenkin muun muassa koulunkäyntiavustaja paikalla.

Ylivieskan kaupunginhallituksen kokous venyi maanantaina iltayhteentoista saakka. Ylivieskan vaikea taloustilanne sekä opettajien lomautukset muun muassa aiheuttivat keskustelua kokouksessa.

Ylivieskan kaupungin taseessa on alijäämää noin 10,9 miljoonan verran. Yhdeksän kuukauden osavuosikatsauksen mukaan ylijäämää tulee tänä vuonna arviolta 100 000 euroa, mutta se ei riitä alijäämän kattamiseen. Hallitus keskusteli juuri keinoista, joilla alijäämä voidaan kattaa vuosina 2021-2023.

Henkilöstöä koskevat lomautukset ovat olleet tänä vuonna yksi kaupungin toimi talouden parantamiseksi.

OAJ kanteli Ylivieskan lomautuksista: "Levottomuus ja käytöshäiriöt ovat lisääntyneet, koska paikalla ei ole aina opettajaa johtamassa tilannetta"

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.