torstai 24.6.2021 | 18:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

"Moni metsästysseura on myös hyötynyt tuulivoima-alueista" – Tuulivoima-alueella saa jatkossakin metsästää, vastaa Teemu Loikkanen lukijoiden palstalla olleeseen tuulivoimakirjoitukseen

To 29.10.2020 klo 11:06 | päivitetty to 13:13

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Metsästyksen harrastaja arvelee kirjoituksessaan Kalajokilaaksossa 25. lokakuuta, että metsästys tuulivoimaloiden läheisyydessä kielletään. Toisin kuin kirjoittaja arvioi, metsästäminen ja metsässä liikkuminen onnistuu turvallisesti myös tuulipuistoalueella, eikä niiden rajoittamiselle tulevaisuudessakaan näy tarvetta.

Me, kuten useat muutkin tuulivoimatoimijat, teemme jatkuvasti hyvää yhteistyötä metsästysseurojen kanssa metsästyksen edellytysten turvaamiseksi tuulipuistojemme alueella. Mahdollisista rajoituksista esimerkiksi tuulivoimaloiden rakennustöiden aikana on yleensä yhteistuumin sovittu seurojen kanssa. Tiivis yhteistyö on ollut molemmin puolin sujuvaa ja jatkamme sitä erittäin mielellämme tulevaisuudessakin.

Myös sopimuksemme yksityisten maanomistajien kanssa huomioivat ja mahdollistavat metsästyksen tuulipuistojen alueella. Suomen suurin maanomistaja Metsähallituskin muistutti vastikään, että metsien virkistyskäyttö – metsästys mukaan lukien – on täysin mahdollista valtion alueilla sijaitsevissa tuulivoimapuistoissa, eikä tuulivoima-alueilla ole metsästysrajoituksia (Erälehti 25.9.2020).

On hyvä muistaa, että moni metsästysseura on myös hyötynyt tuulivoima-alueista. Esimerkiksi Kurikassa, johon vuosi sitten rakennettiin Ponsivuoren tuulivoimahanke, on paikallinen metsästysseura kokenut parannetun tieverkon helpottaneen alueella liikkumista. Kokemusten mukaan riistakaan ei valmiista tuulivoimaloista erityisemmin välitä ja metsästys alueella onnistuu hyvin.

Teemu Loikkanen

Maajohtaja, OX2 Suomi

Lue myös: Kova arvio lukijoiden palstalla: Metsästys kielletään tuulivoimaloiden läheisyydessä?

#