torstai 24.6.2021 | 19:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoella Airbnb-vuokrauskohteisiin ei ole tunkua: vertailussa Kalajoen kohteiden varausaste paljastui Suomen pienimmäksi

Kalajokilaakso
Ti 27.10.2020 klo 06:00 | päivitetty ti 09:35

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoen tämän vuoden Airbnb-vuokrauskohteiden varausaste on Suomen pienin. Se on vain 39 prosenttia, sama kuin viime vuonna.

Kalajoella keskimääräinen Airbnb-kohde tuottaa 860 euroa kuukaudessa. Se on vertailussa neljänneksi vähiten.

Keskimääräinen yöhinta Kalajoella on 95 euroa, mikä on noussut viime vuodesta kahdella eurolla. Kaiken kaikkiaan Airbnb-kohteiden kuukausitulot ovat Kalajoella kuitenkin laskeneet.

Tänä vuonna Kalajoella on ollut 47 aktiivista Airbnb-vuokrauskohdetta, 11 enemmän kuin viime vuonna.

Pienin keskimääräinen yöhinta ja kuukausituotto on ollut tänä vuonna Kokkolassa.

Parhaat keskimääräiset kuukausituotot painottuvat pohjoiseen. Listan kärkeä pitävät Mäntyharju, Kuusamo, Kittilä, Inari ja Hämeenlinna yli 2 000:n euron kuukausituotoilla. Sitä selittää se, että pohjoisessa vuokrattavana on paljon mökkejä ja vapaa-ajanasuntoja, kun taas etelässä pienempiä huoneistoja.

Koronavirus on vaikuttanut rajusti Airbnb-vuokraustoimintaan. Varausasteet ovat monissa kaupungeissa pudonneet ja kohteiden määrä laskenut. Edukseen ovat erottuneet monet mökkikunnat ja kotimaanmatkailuun liittyvät kaupungit. Monissa niistä hinnat, tulot ja vuokrakohteiden määrä ovat nousseet edellisvuoteen verrattuna.

VertaaEnsin.fi:n tekemässä vertailussa oli mukana 20 Suomen suurinta kaupunkia sekä suosituimpia mökkikaupunkeja.

#