perjantai 25.9.2020 | 05:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Suomessa 98 uutta koronatartuntaa – Lestijärvellä 24 pistetty karanteeniin

Ismo Kunelius
Ti 15.9.2020 klo 12:31 | päivitetty ti 12:33

Koronavirustartuntojen määrä on valtakunnallisesti nousussa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiistaina päivitetyn koronakartan mukaan varmistettuja tautitapauksia on nyt Suomessa 8 725. Uusia tartuntoja varmistettiin vuorokaudessa 98, kun vastaava luku maanantain päivityksessä oli 47.

Eniten uusia tartuntoja on varmistettu Lahdessa ja Äänekoskella, joiden tapaukset ovat saaneet alkunsa ravintolasta ja yksityistilaisuudesta.

Kalajokilaakson koronatilanteessa ei ole tapahtunut heinäkuun jälkeen muutoksia THL:n kartalla, johon on koottu sellaiset kunnat, joissa on vähintään viisi laboratoriovarmistettua koronatapausta. Kartan luvuissa ovat mukana Nivalan 11 ja Reisjärven 12 tapausta, joista viimeisimmät ovat Nivalasta heinäkuun alkupuolelta.

Tuoreimpana kuntana kartalle nousi alkuviikolla Lestijärvi, jossa todettiin kuusi tartuntaa. Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite teki maanantaina Lestin koululla joukkotestauksen. Keskipohjanmaa uutisoi tiistaina, että uusia koronavirustartuntoja ei löytynyt ja karanteenin asetettiin 24 koulun oppilasta sekä opettajaa.

Loppukesästä tartuntoja tuli lisää Raaheen, jonka tartuntamäärä on tällä hetkellä kymmenen.

#