torstai 13.8.2020 | 17:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Suomensarjan paikallispeli tarjosi jännitystä viimeiseen suoritukseen saakka – Haapajärven Pesä-Kiilat oli Ylivieskan Kuulalle jälleen liian kova vastus

Ari-Pekka Ojala
Ke 1.7.2020 klo 21:31 | päivitetty to 10:36

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ylivieskan Kuulan ja Haapajärven Pesä-Kiilojen välinen paikallispeli miesten suomensarjassa tarjosi paikalle saapuneelle 384 katsojalle jännitystä loppuun saakka. Kotijoukkue Kuula otti pelin hallinnan murskatappioon päättyneen avausjakson jälkeen, mutta loppuun asti ylivieskalaisten ote ei kestänyt. Haapajärvi nousi viimeisessä sisävuorossaan tasoihin ja vei kaksi sarjapistettä mukanaan lukemin 0–1 (0–7, 3–3).

Ottelun ensimmäinen jakso oli täydellistä Pesä-Kiilojen näytöstä. Hyvät lyönnit ruokkivat joukkueen itseluottamusta, kun Kuula puolestaan tuskaili sisäpelissä. Haapajärvisten pelinjohtajana pitkäjänteistä työtä tehnyt Tero Kivelä löysi selkeät syyt suojattiensa erinomaiseen alkuun.

– Meillä oli hyvä keskittyminen alusta asti. Tiedettiin, että Kuula on paha vastus ja tietysti haluttiin nuorella joukkueella näyttää. Hyviä lyöntejä tuli totta kai, mikä ei ole aina itsestäänselvyys.

Jaksotauon jälkeen kotijoukkue nosti selvästi tasoaan ja alkoi hallita kenttätapahtumia. Jyri Suhonen vei Kuulan ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon ensimmäisessä vuoroparissa kakkosrajasivalluksella.

Pesä-Kiilojen vastaus nähtiin heti toisen vuoroparin aloittavalla, kun Kuulan polttoheitto poltteli lukkari Niko Jutilan räpylässä sen verran, että Atte Kuosmanen ehti tilanteessa kotiin.

Vuoron vaihdon jälkeen Jutila ja Esa-Jussi Kangas rokottivat vieraiden ulkokenttää taidokkailla kotiutuslyönneillä, jotka veivät Kuulan kahden juoksun karkumatkalle.

Ottelun käännekohdaksi muodostui Kuulan kolmas sisävuoro, jossa Kivelä alkoi pelaamaan taktisesti rohkeaa peliä.

– Toisen jakson ratkaisupaikka oli, kun Kuulan tiputettiin numerolla kahdeksan pelannut Jutila ykköselle ja sitten kakkoselle. Itse olisin vielä pudottanut kolmosellekin asti, mutta sitten Kuula päättikin viedä. Siitä saatiin hyvin poikki, kun Matola meni kentälle täyttämään ykköspesää ja Janne Vinkki teki pari paloa.

– Olin miettinyt asiaa jo pidempään. Tiesin, että Matola menee hyvin kentälle, niin oli pakko jollain tavalla rikkoa sitä ja saada nopeita jalkoja pois.

Pesä-Kiilat sai taktisesti onnistuneesta vedosta hurmoksen päälle ja tasoitti ottelun neljännen vuoroparin aloittavalla. Kuula tarjosi vieraille kavennuksen harhaheitolla, jonka jälkeen Kuosmanen iski Konsta Saarasen ottamattomalla lyönnillä kotiin.

Kotijoukkue teki kaikkensa viedäkseen ottelun supervuoropariin, mutta kotiutustilanteet tyrehtyivät laittomiin lyönteihin ja Pesä-Kiilojen hyvään ulkopeliin. Kahden palon tilanteessa Petri Partala pääsi yrittämään Eetu Paanasta kotiin ajolähdössä, mutta lyönti meni kopiksi, mihin kotijoukkueen isku tyrehtyi.

Voiton myötä Pesä-Kiilat nousi entistä vahvemmin ennakkosuosikiksi länsilohkossa. Nousu takaa tasoihin rutinoitunutta ja nimivahvaa Kuulaa vastaan osoitti, että rahkeita joukkueella riittää pitkälle.

– Meillä on nuori joukkue, mutta kuitenkin kolmatta vuotta ollaan tekemässä tätä jo. Porukka on hyvä ja nyt kun saatiin vielä Konsta ja Ilmari (Kustula) mukaan, niin siinä alkaa paletti olemaan kasassa, Kivelä totesi.

#