maanantai 25.5.2020 | 00:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoella tehdään lisäloikka digiin ja hyvinvointiin – Fanni Pöntiö ja Heidi O'Gorman vetävät uutta hanketta, jolla halutaan tukea yrittäjiä vaikeassa tilanteessa

Hanna Parhaniemi
La 23.5.2020 klo 06:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoen kaupunki on tukenut yrittäjiä koronaviruksen tuomien haasteiden kanssa aktiivisesti. Nyt yrittäjiin voidaan satsata entistä enemmän, sillä Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus on myöntänyt 100 000 euron tuen tätä varten.

Yrittäjien hyvinvointi ja digiloikka -hankkeen toteuttajina toimivat kaupungin lisäksi Kalajoen Yrittäjät ry ja Kalajoki Matkailuyhdistys ry. Hanke on Kalajoen, Alavieskan ja Merijärven yhteinen ja sitä toteutetaan yhteistyössä Alavieskan ja Himangan yrittäjien kanssa.

Hanketta vetävät Fanni Pöntiö ja Heidi O'Gorman suunnittelevat parhaillaan käytännön asioita – millä alustalla toimitaan ja miten kokoontumiset hoidetaan.

– Tulemme järjestämään ainakin avoimia vertaistukitapaamisia ja ajankohtaisia tilaisuuksia. Ainakin aluksi kaikki tapahtuu etänä, Pöntiö sanoo.

Tavoitteena on tukea mikro-, pien- ja pk-yrittäjien jaksamista ja auttaa heitä digiloikassa. Pöntiö toimii hyvinvointiasiantuntijana ja O'Gorman digiasiantuntijana. Kalajoen kaupunki vastaa hallinnollisesta puolesta.

Hyvinvointi- ja digiasioissa luvassa on ainakin ulkopuolisten asiantuntijoiden apua. Verkostoituminen tulee olemaan tärkeä osa hanketta.

– Tämä on tarkoitettu ihan kaikille yrittäjille, emme katso jäsenrekisteriä, vetäjäkaksikko korostaa.

Pöntiö ja O'Gorman haluavat kuunnella yrittäjiä siinä, minkälaisten teemojen parissa hanke tulee kulkemaan vuoden loppuun saakka. Tarkoituksena on paneutua niihin asioihin, jotka hyödyttäisivät mahdollisimman montaa yrittäjää.

Pöntiö huomauttaa, että hyvinvointi kulkee käsikädessä digiloikan kanssa.

– Digiloikka voi edistää hyvinvointia. Ja hyvinvoiva yrittäjä takaa hyvinvoivan yrityksen, hän jatkaa.

– Hyvinvointi voi tarkoittaa myös taloudellista hyvinvointia, O'Gorman sanoo.

Pöntiö ja O'Gorman kiittelevät sitä, ettei heidän tarvitse aloittaa aivan nollasta, vaikka hanke onkin uusi. Hankkeen toteutumista ovat olleet edesauttamassa Yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Heini Salmu, kaupungin yrityspalveluiden yritysasiantuntija Kimmo Niskanen ja elinkeinojohtaja Miia Himanka sekä Matkailuyhdistyksen toiminnanjohtaja Johanna Rautio ja hankeasiantuntija Saila Kukkonen.

– Koronatilanteeseen on reagoitu nopeasti, mutta huolellisesti, Pöntiö kertoo.

#