perjantai 12.8.2022 | 02:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Oulaistelaisilla Päivi ja Juha Niemelällä tuli yllättävä vieras hiihtolenkillä vastaan: "Kyllähän se säikäytti, kun ennen en ole luonnossa sutta nähnyt" – Katso video sudesta Piipsjärven jäällä

Anne Mattila
Pe 27.3.2020 klo 16:00 | päivitetty pe 16:17

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Oulaistelaisilla Päivi ja Juha Niemelällä tuli viime sunnuntaina (22.3.2020) susi vastaan, kun he olivat hiihtolenkillä Oulaisten Piipsjärvellä iltaseitsemän aikoihin. Susi tuli iltahämärässä järven yli Haikosaaren kohdalta, Järvisaaren eteläpään tuntumasta ja kulki Myllyojan läheltä Honkarannalle, missä ylitti Honkarannantien.

– Kyllähän se säikäytti alkuun, kun en ole ennen luonnossa sutta nähnyt. Olo rauhoittui, kun sain soitettua kotiin, että ottavat pienet pihalta sisälle ja tiesin, että kaikki ovat turvassa. Lapset jäivät leikkimään ulos, kun lähdin puolisoni kanssa hiihtolenkille. Me Päivin kanssa kävimme hiihtämässä koko lenkin, vaikka heti alussa suteen törmättiinkin, Juha Niemelä kertaa muutaman päivän takaisia tapahtumia.

Susi meni noin 200 metrin päästä Niemelöitä järvellä ja muutaman sadan metrin päästä heidän kodistaan.

– Lunta oli niin vähän, ettei jälkiä pystynyt seuraamaan Honkarannantiestä eteenpäin, Juha Niemelä kertoo.

Alueella, jossa susi nähtiin, on runsaasti asutusta ja lomapaikkoja. Sinne on matkaa Oulaisten keskustasta kymmenkunta kilometriä.

Videon on kuvannut Juha Niemelä.

#