tiistai 7.7.2020 | 23:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Ville Kautiaisen jääkiekkopesti Kalajoella jäi yhteen kauteen – JHT hakee uutta valmentajaa

Juha Savela
To 26.3.2020 klo 10:12

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Jääkiekon Suomi-sarjassa puolivälieriin kautensa päättänyt JHT Kalajoki hakee uutta päävalmentajaa. Seura päätti, ettei joukkuetta viime kaudella valmentaneen Ville Kautiaisen optiota käytetä. Hämeenlinnalaislähtöinen Kautiainen ehti siten valmentaa yhden vuoden Kalajoella.

– Lyhyesti sanottuna tämä on tulosurheilua. Katsoimme seurassa, että tulos jäi vajaaksi, vaikkei kaikkea voi tietysti valmentajan piikkiin laittaa, edustuskiekkoilua pyörittävän JHT Tuki ry:n puheenjohtaja Mika Siipola perusteli ratkaisua.

Seurajohdon mukaan JHT Kalajoki tavoitteli ylemmästä jatkosarjasta kotietua eli neljän joukkoon sijoittumista ja menestystä myös pudotuspeleissä. JHT Kalajoki jäi ylemmässä jatkosarjassa kuudenneksi ja putosi puolivälierissä D-Kiekolle ennen kuin koko jääkiekkokausi lyötiin poikki koronaviruksen vuoksi.

– Vaikka kausi päättyi kesken, ehdimme omalta osaltamme nähdä tuloksen, joka ei tavoitteitamme täyttänyt, Siipola jatkaa.

Vaikka tilanne on nyt poikkeuksellinen ja vaikuttaa monella tapaa myös jääkiekkoseurojen tulevaisuuteen, JHT Kalajoki on aloittanut uuden päävalmentajan haun.

– Muutamia potentiaalisia nimiä on ollut keskusteluissa. Parhaassa tapauksessa pääsemme sopimukseen tämän kuun aikana. Sopimuspelaajien suhteen tilanne on mutkikkaampi koronavirusepidemian vuoksi, Siipola sanoo.

Pelaajista JHT:lla on jatkosopimus slovakialaisen hyökkääjä Martin Krasnicanin ja puolustaja Aleksi Pöytäsaaren kanssa. Muut sopimukset päättyivät tähän kauteen.

#