Paikallisuutiset

Sika- ja Shokkipäivät pidetään verkkokauppa edellä – Kauppaketjut satsaavat monin keinoin turvallisuuteen myös yleisötapahtumissaan

Kärkkäisen kassoille asennettiin pisarasuojat ensimmäisten joukossa Ylivieskassa tiistaina. Maija-Liisa Hylkilä palvelemassa pleksin takaa Sini Hirvelää.
Kärkkäisen kassoille asennettiin pisarasuojat ensimmäisten joukossa Ylivieskassa tiistaina. Maija-Liisa Hylkilä palvelemassa pleksin takaa Sini Hirvelää. Kuva: Seppo Kangas

Halpa-Hallin Shokkipäivät, K-Kaupan Mammuttimarkkinat, Kärkkäisen Sikapäivät, Stockmannin Hullut Päivät. Kaupan ketjuilla on omia vuotuisia suurtapahtumiaan, jotka nekin ovat joutuneet koronaepidemian kynsiin.

Kauppa satsaa nyt verkkokauppaan hillitäkseen myymäläryntäystä.

– Sikapäivät toteutetaan verkkokauppakampanjana tänä keväänä, mutta myös myymälöissä on kampanjahinnat voimassa. Myymälöissä seuraamme koko ajan viranomaisten ohjeistuksia ja huolehdimme hygieniasta erityisen tarkasti, kertoo Kärkkäisen kaupallinen johtajaMiika Kärkkäinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Meidän pitää ihmisten terveyden lisäksi kantaa yhteiskuntavastuumme suomalaisten työpaikkojen säilyttämiseksi. Ihmisten terveys on ensisijaista, mutta elämä jatkuu tämän jälkeenkin ja meidän pitää yrittää parhaamme mukaan pitää yhteiskunnan rattaat pyörimässä, hän perustelee.

Hän kertoo, että kauppaketju on siirtänyt mahdollisuuksien mukaan kaiken panostuksen verkkokauppaan, jotta ihmisten väliset kontaktit minimoidaan. Myös myymälöissä on eri tavoin on pyritty turvaamaan henkilökunnan ja asiakkaiden terveys.

Myymälöissä on muun muassa kassajonoissa merkitty turvavälit muistuttamaan riittävästä etäisyydestä, kassoille on asennettu pleksisuojat ja irtokarkit on poistettu myynnistä väliaikaisesti mahdollisten tartuntojen välttämiseksi.

– Sikapäivillä ei järjestetä kahvituksia, karkkien tai ruoan jakoa eikä tuotemaistatuksia, Miika Kärkkäinen kertoo

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kauppaa on mahdollista tehdä tässä poikkeustilanteessakin normaalisti, kunhan huolehditaan tarkasti kontaktien välttämisestä ja pidetään huolta hygieniasta. Ihmisillä on tässäkin tilanteessa monenlaisia tarpeita ja niihin tarpeisiin me vastataan ennen kaikkea verkkokaupassa, mutta myös tarvittaessa tavarataloissa.

Halpa-Halli-ketjussa on niin ikään jouduttu reagoimaan nopeasti muuttuneen tilanteen vuoksi.

– Käytännön pakosta Shokkipäivät on järjestetty, koska niitä varten on jo aikaa sitten tilattu valtavasti tavaraa varastoon. Konttitolkulla on tulossa vielä lisääkin, sanoo Kokkolan Halpa-Halli Oy:n toimitusjohtajaJanne Ylinen.

– Mainonnan vedimme alas, niin tv- kuin lehtimainonnankin, kun tämä tilanne selvisi. Myymälöissä on toki esillä Shokkipäivätavaraa, jos joku haluaa ostaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän sanoo ketjun kantavan vastuuta siitä, ettei liikkeisiin syntyisi ruuhkaa ja ryntäystä. Virustartuntojen ehkäisemiseksi käytetään monia keinoja, joista uusin on pisarasuojien pystyttäminen kassoille sekä henkilökunnan että asiakkaiden suojaksi.

– Onhan tilanne tosi hankala ja valitettava. Toivomme, että asiakkaat osaltaan pitävät huolen turvallisesta asioinnista ja että asiakasvirta olisi tasaisen rauhallinen.

Verkkokaupassa kauppa sen sijaan käy Ylisen mukaan hyvin, ja siihen myös asiakkaita ohjataan. Shokkipäivienkin markkinointi keskittyy verkkokauppaan.

Halpa-Halli-ketju on muuttuneen tilanteen takia perunut myös uuden myymälän avajaistapahtuman Vaasassa.

Keskon Pohjois-Suomen aluejohtajaJari Saarinen on samoilla linjoilla Ylisen kanssa.

– Koronatilanne tuli niin valtavan äkkiä eteen, ettei ollut mahdollisuutta peruuttaa kokonaan Mammuttimarkkinoita, Saarinen toteaa.

– Tavaraa oli varattu tapahtumaa varten jo aikaa sitten.

Saarinen mainitsee, että Inarissa avataan uusi K-Market ilman minkäänlaisia avajaisseremonioita.

– Ovet avataan, kun kauppa kerran on valmis. Sammutetuin lyhdyin mennään.

Stockmann-ketju siirsi tunnetut maalis-huhtikuun taitteessa pidettävät Hullut Päivät kokonaan verkkokauppaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä