Paikallisuutiset

Ylivieska siirtyi etäopetukseen motivoituneena – Kihlströmin perheessä alakoululaiset saavat kotilukujärjestyksen

Ylivieska siirtyi tiistaina kohti valmiuslakien määräämää viikkojen etäopetusta motivoituneena. Uusi tilanne aiheutti myös innostusta niin oppilaissa kuin opettajissa sekä rehtoreissa. Alakoulussa edetään opettajien antamin kirjatehtävin ja viestitään Wilmassa ja WhatsUp-viestipalvelussa, vanhemmat toimivat lastensa tukena. Ylivieskan lukio on sai viime viikolla liveopetusta varten striimaustudionsa toimimaan, ja etälukioverkostossa työskentely vuodesta 2000 alkaen antaa vahvat pohjat hyvään digiopiskeluun kaikille oppilaille ja opettajille opettaa. Peruskoulun yläluokkien etäopetus tulee olemaan jotain siltä väliltä, mitä alakouluissa ja lukiossa tullaan tekemään.

Ylivieskalainen perheenäitiJonna Kihlström päätti ottaa lapset kotipetukseen jo viime viikolla, koska koko 5-henkisellä perheellä on keuhkosairaus. Perheen vanhemmat ja kolme lasta sairastavat kaikki astmaa. Perheen esikoinen Joanna on 11-vuotias ja opiskelee Katajan koulun viidennellä, pikkuveli Jere on 8-vuotias ja samoin Katajan oppilaita. Sisaruksista kolmas Jade on 10-vuotias ja on ollut eritysoppilaana. Hän sairastaa Rett-syndromaa ja Jonna Kihlström työskentelee Jaden omaishoitajana.

– Äitinä sitä ajattelee lastensa parasta ja haluaa pitää nämä turvassa. Mieheni Juha ja minä teimme päätöksen lasten kotiopetuksesta torstaina ja lapset jäivät kotiin perjantaista alkaen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nyt Kihlströmin perhe sitten aloittaa huomisesta alkaen etäopetuksen viikoiksi. Valmiuslaeilla sitä tehdään vähintään huhtikuun puolen välin tienoille.

– Uskomme, että etäopetuksessa lapsemme tulevat pärjäämään hyvin. Opettajalta saamme ohjeet sekä WhatsUpin että Wilman kautta, WhatsUp-ryhmä on muodostettu. Opettaja on tuomassa meidän lapsille nyt koulukirjat kotiin saakka. Sitten tarkoituksena on edetä lukujärjestyksen mukaan. Uskomme selviämme lasten kanssa siitä, että nämä toteuttavat hyvin opettajan antamat tehtävät.

Perheen poika Jere on jo ollut aktiivisena opiskelemaan lukemista. Joanna luki tiistaina kirjoja ääneen sisaruksilleen, kun opettajan kirjatoimitusta odoteltiin. Erityislapsi Jadelle kodin turvallinen ympäristö tuntui niin ikään sopivan.

Joanna Kihlström uskoo, että isä ja äiti tulevat selviämään opetustehtävien ohjaamisesta ja uuden opettamisesta hyvin. Hän on pitänyt koulun käynnistä Katajalla ja etäopetuksella olokin häntä kiinnostaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Suosikkiaineeni koulussa on ympäristöoppi. Se pitää sisällään monia kiinnostavia asioita, hän toteaa.

Äiti Jonna Kihlström kertoo, että lapsilla on ollut nyt paljon kysyttävää koronaviruksesta. Lapset ovat olleet huolissaan. Kysymyksiin on pyritty antamaan vastaukset. Parhaana vastauksena on ollut ehkä se, että koko perhe otettiin turvaan vapaaehtoiseen karanteenin Isäkin on siinä mukana, kun hän on nyt tällä hetkellä työttömänä.

Perhe lähtee siitä, että minimoimalla sosiaaliset kontaktit, pitämällä kohtaamiset turvallisina selvitään korona-ajan yli.

– Kauppoihinkaan emme ole nyt lähdössä, vaan siskoni Jessica Hietala on tuonut meille ostokset.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisätäkseen lisäksi riskiryhmien turvallisuutta Ylivieskassa Jonna Kihlström käynnisti Facebookissa paikkakunnan Naapuriapu-ryhmän. Ryhmässä voi pyytää apua, jollei voi lähteä nyt itse asioille apteekkiin tai kauppaan. Vastaavia ryhmiä on perustettu nyt muuallekin. Kihlströmin perustamassa ryhmässä oli tiistaina iltapäivällä jo 325 jäsentä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä