Paikallisuutiset

Koronaviruksen takia Ylivieskan lukiolaisten matkat Pariisin ja Cerniin vaarassa peruuntua

Ylivieskan lukiolaisten kevään matkat kotimaisemista Pariisiin ja Sveitsiin ovat koronavirusriskin takia peruuntumassa.
Ylivieskan lukiolaisten kevään matkat kotimaisemista Pariisiin ja Sveitsiin ovat koronavirusriskin takia peruuntumassa. Kuva: Arkistokuva Liisa Ängeslevä

Koronaviruksen takia Ylivieskan lukiolaisten keväälle suunnitellut Pariisin ja Sveitsin matkat ovat vaarassa peruuntua.

– Koronaviruksella on iso vaikutus lukioiden kansainvälisyystyöhön, sillä yleensä niihin liittyviä matkoja tehdään huhti-toukokuussa, Ylivieskan lukion rehtoriKalle Luhtaselatoteaa.

Ylivieskan sivistyspalveluissa pohditaan myös yläkoulun Erasmus-matkojen kohtaloa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ylivieskan lukiolta 30 oppilaan ja kahden opettajan ryhmän oli tarkoitus matkustaa Pariisiin toukokuussa tutustumaan muun muassa kuvataiteen aarteisiin.

Samoin kymmenkunta oppilasta opettajien johdolla Ylivieskan lukiosta oli liittymässä kolmen koulun yhteiselle reissulle huhtikuussa, jossa suuntana oli Sveitsin Cern eli Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus.

– Cernissä ollaan maaliskuulta peruttu kaikki vierailut, joten huhtikuun alun matkan toteutuminen sinne on hyvin epävarma, Luhtasela sanoo.

– Siinä ollaan ihan rajoilla, ovatko nämä matkat jo maksettuja. Matkat on järjestetty matkatoimistojen kautta, joten niitä koskevat yleiset matkojen peruutusehdot. Matkoja järjestämässä olevat opettajat selvittävät tilannetta myös oppilaiden puolesta. Perusratkaisua selvitetään eli matkojen siirtämisen mahdollisuutta syksylle. Lentoyhtiöidenkin kannalta lienee etu, että matkat toteutuisivat, vaikkakin myöhemmin, Luhtasela pohtii ja arvioi oppilaiden vanhempienkin ajatuksen puoltavan sitä, etteivät heidän lapsensa lähde matkalle keväällä koronavirusriskin vuoksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viime viikon talvilomareissujen kohteita – ja näin siis koronavirusriskiä – ei koululla tiedustella, vaikka kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat tiistaiaamuna äidinkielen lukutaidon kokeella. Tiedossa on, että pari oppilasta on parhaillaankin ulkomailla ja opettajatkin ovat matkailleet talvilomalla. Mutta on myös ylivieskalaisia opettajia, jotka peruivat hiihtolomamatkan Teneriffalle koronavirusriskin takia.

– Tärkeää on, että saisimme ylioppilaskirjoitukset pidettyä ennen kuin epidemia laajenee.

Ylivieskassa tiistain äidinkielen kokeen kirjoittaa 81 opiskelijaa. Kevään kirjoituksiin osallistuu kaikkiaan 97 opiskelijaa, luku sisältää myös uusijat ja arvosanan korottajat.

Mikäli ylioppilaskirjoituksiin osallistuva epäilisi koronavirustartuntaa, niin hänen tulisi ilmoittaa sairastumisestaan puhelimitse rehtorille jatko-ohjeistusta varten.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rehtori Kalle Luhtasela sanoo, että kirjoitukset käynnistyvät normaalisti, ja terveydenhoitajan vastaanotto on toki koeaamuina, kuten aikaisemmillakin kerroilla.

– Oikeutta erillisen pienryhmätilan käyttöön kirjoituksissa on voinut hakea ennakkoon, esimerkiksi keskittymisvaikeuksiin vedoten.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä