Hyvinvointi

Oulaistelainen perheenäiti osallistui pluskoon naisille tarkoitettuun kilpailuun – "Olihan se kuumottavaa mennä tuomariston eteen, kertoa itsestä, harrastuksista ja omasta elämänfilosofiasta"

OulaistelaisellaJohanna Paavolalla on voittajafiilis. Hän voitti itsensä osallistumalla pluskoon naisille tarkoitettuun Miss Plus Size -kilpailuun viikonloppuna Helsingissä.

Todellisuudessa hän voitti todennäköisesti monet sadat kanssakilpailijansa pääsemällä 19 parhaan joukkoon semifinaaliin eli casting tilaisuuteen.

Tie kymmenen finalistin joukkoon ei enää auennut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aikaisempina vuosina kilpailuun on ilmoittautunut 600–800 naista, joista semifinalistit on valittu. Tämänvuotisista osallistujamääristä Paavolalla on tiedossa vai se, että hakijoita oli suunnilleen yhtä paljon kuin aikaisempina vuosina.

Kilpailu on tarkoitettu kaikenkokoisille naisille. Siinä etsitään liikunnallista, terveellistä elämäntapaa noudattavaa, persoonallista ja ulkoisesti upeaa pluskoon naista. Kilpailijalla saa olla lapsia ja iältään hakijat voivat olla 20–40-vuotiaita.

Miss Plus Size järjestettiin nyt neljännen kerran.

Johanna syöttämässä pian 10 kuukauden ikäistä Fannia.
Johanna syöttämässä pian 10 kuukauden ikäistä Fannia. Kuva: Anne Mattila

Johanna Paavola haki kilpailuun muutama viikko sitten. Hän kertoi edeltä vain lähimmille ihmisille asiata.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tiesin, että semifinalistit ilmoitetaan perjantaina (7.2.) ja kilpailu on sunnuntaina (9.2.) eli todella lyhyellä varoitusajalla, hän kertoo.

– Kun tieto tuli, soitin miehelleni ja sanoin, että apua, en kyllä uskalla osallistua ja miten lastenhoito järjestyy. Äiti soitteli ja kannusti, että kaikki järjestyy, nyt menet. Hetken aikaa piti miettiä, mutta pian aloin järjestellä asioita. Lauantaina iltapäivällä hyppäsin junaan ja illalla olin jo veljeni luona Vantaalla. Lapset jäivät isänsä kanssa kotiin, hän jatkaa.

Sunnuntaina aamupäivästä Johanna Paavola oli kisapaikalla.

– Ohjeeksi olin saanut ottaa semifinaaliin mukaan trikoomekon ja tehdä kevyen ehostuksen, ei sotamaalausta. Varalta piti ottaa mukaan coctailmekko ja korkkarit. Eihän minulla ollut mitään korkkareita, joten menin paikalliseen kenkäkauppaan, jossa sain asiantuntevaa opastusta ja löysin ihanat korkkarit, joita en lopulta edes tarvinnut, hän kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaikki tapahtui niin nopeasti, että Johanna Paavola hämmästelee ensimmäisenä arkena lasta keittiöpöydän ääressä syöttäessään, mitä kaikkea on tapahtunutkaan.

Johanna Paavola puhuu kehopositiivisuuden ja itsensä hyväksymisen puolesta.
Johanna Paavola puhuu kehopositiivisuuden ja itsensä hyväksymisen puolesta. Kuva: Anne Mattila

Kilpailuun osallistuminen oli Johanna Paavolalle huikea kokemus. Koskaan aikaisemmin hän ei ollut osallistunut vastaaviin mittelöihin.

– Olihan se kuumottavaa mennä tuomariston eteen, kertoa itsestä, harrastuksista ja omasta elämänfilosofiasta. Kaikkia varmasti sellainen tilanne jännittää, mutta minua se suorataan pelotti. Pelkäsin, että teen tuomaristoon vaikutuksen pissaamalla lattialle, niin paljon minua jännitti, hän nauraa.

Johanna otti reissun oppimisen ja itsensä kehittämisen kannalta. Hän haluaa esimerkillään levittää positiivista ajattelua ja elämänasennetta.

– Päätin jo edeltä, että juttelen kanssakilpailijoiden kanssa ja otan kaiken irti tilanteesta, vaikka yleensä en toimi niin. Sen huomasin, että he kaikki olivat ihan tavallisia ihmisiä, joita oli helppo lähestyä, vaikka heillä oli ihan eri tavalla kokemusta tällaisista tilanteista kuin minulla. Osa heistä oli mallitoimiston listoilla. Osa oli vaate-edustajia ja juontajia. Huomasin, että itse olen lähtenyt soitellen sotaan, hän kertoo.

Johanna Paavola sanoo haaveilleensa joskus tällaisiin kilpailuihin osallistumisesta.

– Nyt olisin halunnut finaaliin siksi, että tällaista tavallista oulaistelaista kotiäitiä olisi hemmoteltu, meikattu ja laitettu hiuksia. Glamour katosi pian, kun finaalipaikka jäi saamatta ja ostin viimetingassa junalipun kotiin. Täydestä junasta en saanut edes istumapaikkaa, vaan jouduin istumaan käytävässä, haisevan junavessan edessä, hän nauraa.

Miss Plus Size -semifinaaliin saakka päässyt Johanna Paavola on hoitovapaalla sairaanhoitajan työstä oleva kotiäiti Oulaisista. Hän on kotona pian kuusi vuotta täyttävän Ellenin ja vajaan 10 kuukauden ikäisen Fannin kanssa.
Miss Plus Size -semifinaaliin saakka päässyt Johanna Paavola on hoitovapaalla sairaanhoitajan työstä oleva kotiäiti Oulaisista. Hän on kotona pian kuusi vuotta täyttävän Ellenin ja vajaan 10 kuukauden ikäisen Fannin kanssa. Kuva: Anne Mattila

Uuteen rohkeasti hyppääminen toi Johanna Paavolalle itsevarmuutta.

– Huomasin, ettei kukaan muukaan ole sen ihmeellisempi ihmisenä. Oli kiva käydä kurkistamassa kulissien taakse ja testata omaa paineensietokykyä. Sen huomasin, että mistä tahansa lähtökohdista oleva ihminen voi onnistua ja päästä mukaan, kunhan rohkeasti heittäytyy ja luottaa itseensä, hän ynnää.

Johanna Paavola puhuu paljon kehopositiivisuudesta ja itsensä hyväksymisestä sellaisena kuin on.

– Nykyisin jo pojatkin kärsivät ulkonäköpaineita. Muokataan some-kuvia ja ollaan itselle hyvin kriittisiä. Se ei vastaa todellisuutta, hän pohtii.

Miss Plus Sizeen osallistuminen auttoi Johannaa huomaamaan, että saa olla kaikenkokoinen, kunhan ovat terveet elämäntavat ja on sinut itsensä kanssa.

– Kaikki eivät voi eikä tarvitsekaan olla samanlaisia. Näin kuinka uhkeilla, itsensä ja oman tyylinsä hienosti kantavilla persoonallisilla naisilla saa olla niin mahaa, peppua kuin reittäkin, hän kuvaa ja kertoo edellisten vuosien voittajissa olleen ihailtavaa karsimaa koosta huolimatta.

– Tärkeintä on olla sinut itsensä kanssa – kotiäitikin voi olla upea, supernainen, hän jatkaa.

Miss Plus Sitze -kilpailun finalistit julkistetaan näinä päivinä, ja voittaja selviää Vanajanlinnassa pidettävässä loppukilpailussa maaliskuun 20. päivä.

FAKTA

Johanna Paavola

32-vuotias oulaistelainen sairaanhoitaja. Suorittanut myös lääkkeenmäärääjän opinnot.

Työpaikka Oulaisten terveyskeskuksen päivystyksessä ja ajanvarauksessa.

Hoitovapaalla.

Perhe: puoliso Olli Kinnunen, pian kuusivuotias Ellen ja yhdeksän kuukauden ikäinen Fanni sekä kultainennoutaja ja kani.

Harrastuksena ollut yhdeksänvuotiaasta asti jääkiekko, jota pelasi aluksi poikien joukkueessa ja myöhemmin tyttöjoukkueessa. Vetänyt Leijona-kiekkokoulua Oulaisissa. Kirppistely, kierrätys, sisustus, käsityöt ja itsensä kehittäminen muun muassa lukemalla sekä yhteisiin tapahtumiin vapaaehtoisena ja talkoolaisena osallistuminen.

Tehyn ammattiosasto 705:n puheenjohtaja.

Syntynyt ja kasvanut Pyhäjärvellä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä