torstai 21.1.2021 | 10:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Yritykset ovat Kotona-messujen päätähtiä – Ylivieskan perinteiset rakennusalan messut saivat uuden nimen ja ilmeen

Seppo Kangas
Pe 31.1.2020 klo 10:03

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Rakentamisen, remontoinnin ja sisutuksen erikoismessut kuuluvat Ylivieskan kevättalveen jo vuosikymmenten perinteen juurruttamina. RSA-messuista Kotona-messuiksi uudistunut tapahtuma juhlii tulevana viikonloppuna 20-vuotista yhtäjaksoista messuhistoriaa.

Juuret juontavat vielä sitäkin kauemmaksi Kurkihirsi-historiaan, mutta se on oma tarinansa. Nyt ollaan uuden kynnyksellä, kun ensimmäiset Kotona-messut KPK Eventsin järjestämänä alkavat lauantaina.

– Kun tulimme uusina ihmisinä ja uutena järjestäjänä jatkamaan messuperinnettä, tilaisuus oli otollinen uudistaa myös tapahtumaa. Sisältö rakentuu aiempaa monipuolisemmin kodin viihtyisyyden eri osa-alueiden ympärille, tapahtumapäällikkö Asla Ohtamaa kertoo.

Hän korostaa, että rakentaminen ja remontointi ovat edelleen messujen keskeistä sisältöä. Rinnalle ovat tulleet sisustaminen ja muut kodin ilmeen tekijät.

– Mukana on muun muassa 12 talotehdasta, ja myös remonttipuoli on vahvasti mukana.

Vaikka myös oheisohjelma on runsas, Asla Ohtamaa pitää tärkeysjärjestyksen kirkkaana.

– Yritykset ja niiden osastot ovat messujen pääesiintyjiä ja tärkein ohjelmanumero. Liikuntakeskuksen tilat on loppuunmyyty, ja tarjonta on aiempaa monipuolisempi.

Messuja leimaa Ylivieskan ja lähialueen vahva rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yrityskenttä. Paikallisia ja alueen yrityksiä on osastoilla lukuisia.

– Ilahduttavasti mukaan tuli myös uusia alueen yrityksiä ja sellaisia, jotka ovat palanneet tauon jälkeen, Ohtamaa kertoo.

Messujen pysyvä suosio kertoo Ohtamaan mukaan juuri siitä, että Ylivieskan seudulla on vahva rakennusalan tuotannon ja kaupan keskittymä. Asiakasvirtaa kertyy laajalti ympäröivästä maakunnasta.

– Tavoittelemme messukävijöiden määrän kasvua. Uskomme, että uusi konsepti kiinnostaa, kuten on kiinnostanut muuallakin.

Uutta on myös se, että messuohjelmaa on levitetty esiintymislavan lisäksi osastoille. Siellä esimerkiksi kokataan huippukokin opein, sidotaan näyttäviä kukka-asetelmia ja ihastellaan homekoiran taitoa. Remonttipiiskuri Perttu Sirviö jakaa omia neuvojaan myös messuosastolla.

– Tämäkin korostaa sitä, että päähuomio messuilla on osastoilla ja yritysten esittelyissä. Yleisö pääsee myös osallistumaan ohjelmaan, Ohtamaa mainitsee.

Suosittu Junnutimpuri-kisa kuuluu jo vakiokalustoon. Tällä kertaa karsinnat on suoritettu etukäteen, ja sunnuntaina parhaat kisaavat finaalissa. Siihen antavat lisävauhtia juontajat Kai Kunnas ja Perttu Sirviö.

Juhlavuoden yllätyksenä KPK Events järjestää myös konsertin Akustiikassa messuviikonloppuna.

Messuväki pääsee myös äänestämään Ylivieskan kauneinta rakennusta. Yleisöäänestyksen perusteella loppukilpailuun ovat valikoituneet rautatieasema, Helaalan mylly, Rannan koulu sekä Puuhkalan museo.

Uudistusten myötä myös messualueen rakentaja on vaihtunut kurikkalaiseen Maiseri Oy:öön. Paikallinen futsal-seura talkoilee tutusti järjestelyjen apuna.

Messujen järjestäjä KPK Events kuuluu KPK Yhtiöihin, joka julkaisee myös Kalajokilaaksoa ja keskiviikon Kalajaskaa.

#