keskiviikko 19.2.2020 | 21:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivalalaislähtöinen oopperalaulaja Jenni Hietala saa Wagner-stipendin – Sopraano esiintyy keväällä Kansallisoopperan Valkyyriassa

Kalajokilaakso
Pe 24.1.2020 klo 15:50

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Suomen Wagner-seura on myöntänyt neljä Bayreuth-stipendiä tälle vuodelle. Stipendiaateiksi on valittu sopraanot Jenni Hietala ja Heta Sammalisto-Muhonen, mezzo-sopraano Maiju Vaahtoluoto ja libretisti Auli Särkiö-Pitkänen.

Hakijoiden taiteellinen taso oli tänä vuonna poikkeuksellisen korkea ja myös hakijoita oli enemmän kuin koskaan aiemmin, kaikkiaan 16 hakijaa. Niinpä päädyttiin jakamaan ennätysmäärä stipendejä, eli neljä, seura kertoo.

Näin Wagner-seura perustelee valintojaan:

Sopraano Jenni Hietala on kotoisin Nivalasta. Hän on tulevaisuuden mahdollinen Wagner-ääni ja hän debytoi Suomen Kansallisoopperan Valkyyria-oopperassa keväällä.

Sopraano Heta Sammalisto-Muhonen on syntynyt Karstulassa. Hänellä on poikkeuksellinen, Wagnerin ohjelmistoon sopiva äänimateriaali.

Mezzo-sopraano Maiju Vaahtoluoto on kotoisin Savonlinnasta. Vaahtoluodon ura on kansainvälisessä nousukiidossa ja hänen äänensä sopii erinomaisesti Wagnerin mataliin, dramaattisiin naisrooleihin.

Libretisti Auli Särkiö-Pitkänen helsinkiläinen runoilija ja musiikkitoimittaja, jonka toiminnassa limittyvät esseistin, kriitikon, kääntäjän ja esiintyjän roolit. Musiikkikirjoittajana hän on paneutunut erityisesti oopperaan ja perehtynyt Wagnerin teoksiin.

Suomen Wagner-seuran stipendin tarkoituksena on kannustaa uransa alussa olevia lahjakkaita laulajia, muusikoita ja näyttämötaiteilijoita tutustumaan Richard Wagnerin teosten esittämiseen. Vuosittain jaettava stipendi sisältää matkan Bayreuthin Wagner-juhlille, jossa stipendiaatit osallistuvat Richard Wagner -stipendisäätiön järjestämään ohjelmaan ja näkevät Richard Wagnerin kolme oopperaa. Vuonna 2020 stipendiaattien ohjelmistossa on Siegfried, Mestarilaulajat ja Tannhäuser.

Stipendiaateiksi voidaan valita 18-35 -vuotiaita oopperataiteen esittäjiä. Richard Wagnerin itsensä perustama säätiö tarjoaa yhdessä paikallisten Wagner-seurojen kanssa stipendin vuosittain 250:lle eri maista tulevalle nuorelle oopperataiteilijalle. Suomen Wagner-seura on jakanut stipendiä vuodesta 1996. Tunnettuja stipendiaatteja mm. Tommi Hakala, Johanna Rusanen-Kartano, Juha Uusitalo.

#