keskiviikko 19.2.2020 | 22:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koosteesta näet, mitkä jutut kiinnostivat Kalajokilaakson verkossa tällä viikolla – Listalla monenlaisia uutisia ja henkilöjuttuja

Arja Kangas Kalajokilaakso
Su 19.1.2020 klo 12:03

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Tammikuun kolmas viikko alkaa olla lopuillaan. Uutisviikkoon mahtui taas vaikka mitä ja tässä kooste viikon luetuimmista jutuista.

Ylivieskan seutu nousi merkittävien kaupunkiseutujen joukkoon ensimmäinen nousijana kahteen vuosikymmeneen.

Ylivieskalainen kansanedustaja Juha Pylväs hakee avioeroa.

Alkuviikolla kerroimme, että kalajokinen pariskunta vangittiin epäiltynä paikkakuntalaisen naisen surmaamisesta. Epäilty henkirikos tapahtui viime viikonloppuna perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Irakista viisi vuotta sitten henkensä uhalla paennut Sami Hussein elää unelmiaan todeksi Sievissä ja työskentelee Ojala Groupin tehtaalla särmääjänä: "Enää puuttuu vain vaimo ja Suomen passi".

Sieviläisyrittäjä tuomittiin neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen kirjanpitorikoksesta.

Ylivieskalainen Toini Haapakoski täytti pyöreitä 100 vuotta keskiviikkona ja kommentoi nykymaailman menoa näin: "Nykyään on palveluja tarjolla. Ennen vesikin tehtiin talvella sulattamalla lumesta, mutta nyt Kantokylälläkin tulee vesi hanasta joka taloon. Nyt on melko täydellistä!"

Käräjäoikeus tuomitsi viikolla oulaistelaisen naisen petoksesta, kun tämä huiputti työttömyyskassaa kuukausikaupalla.

Ylivieskassa päätettiin tällä viikolla, että kaupunki järjestää ensi kesän Sun Pampasin yksin ilman yhteistyökumppania. Jutun mukaan ensi kesän Pampasin esiintyjät ja lipunmyynti aloitettaneen ensi viikolla.

Ylivieskalaissyntyinen Aki Hietala kirjoitti kirjan rajan takaisen Karjalan hyväntekijästä – Kirja sisältää paljon myös Sortavalan historiaa

#